• Turkhane Logo

Bir anne daha cezaevinde! Oğlumu gördüğümde yüzü kıpkırmızı, vücudu pul pul olmuştu

Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin suç saymadığı fiiller nedeniyle yine bir anne iki evladından koparılarak cezaevine kondu.

16:36 24 Ocak 2023 Salı
Bir anne daha cezaevinde! Oğlumu gördüğümde yüzü kıpkırmızı, vücudu pul pul olmuştu
Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin suç saymadığı fiiller nedeniyle yine bir anne iki evladından koparılarak cezaevine kondu.





Bold’dan Necdet Çelik’in haberine göre, çalıştığı yurt KHK ile kapatılınca işsiz kalan ve hukuksuz yargılamayla 6 yıl 8 ay hapse mahkum olan Hatice Kaya, üç hafta önce Edirne cezaevine atıldı.



Kaya ailesinin 4 yaşındaki oğlu babada kalırken, anne 20 aylık oğlunu yanına aldı. Edirne Kadın Kapalı Cezaevi’nin insanlık dışı koşullarına Yiğit bebek, 5 gün dayanabildi. İlk açık görüşte baba Işık Kaya, küçük oğlunu da yanına alarak Giresun’a döndü.



İki çocuğunun bakımı nedeniyle Işık öğretmen, hali hazırdaki işini bırakmak zorunda kaldı.



Bold Medya’ya konuşan Işık Kaya, Yiğit’in kısa süren cezaevi hayatına dair gözlemlerini şu sözlerle anlattı: ‘’Koğuşta 12 yetişkin 3 çocuk varmış. Hijyen sıfır, beslenme çok kötü imiş. Oğlumu gördüğümde yüzü kıpkırmızı, vücudu pul pul olmuştu. Yeni yeni düzeliyor.’’



”Eşim ev hapsine alınsın”



Eşinden 1.100 kilometre uzakta, çocuklarıyla kalakalan Işık öğretmen, ne yapacağını bilemez durumda. Minikleri emanet edeceği kimsesi olmadığını anlatan Işık Kaya, ‘’İşim elimden gitti. Eşimin çocukların başında olması, hem fiziksel bakımları hem pedagojik gelişimi için hayati önemde. Böylece ben de işime dönebilirim.’’ sözleriyle yetkililerin vicdanına seslendi.



Işık öğretmen, benzer durumdaki binlerce mağdur için yasal düzenlemenin şart olduğu kanısında.



Yıllar önce ders anlattığı kişi şikayet etti



Sınıf öğretmeni Işık Kaya’nın başındaki tek dert, çocuklarının durumu değil. Eşiyle benzer yargılamadan geçen Kaya, beraat etmişti. Dosya Yargıtay aşamasındayken, tanık ifadesiyle hüküm bozuldu. Yıllar önce ders anlattığı bir kişinin, ‘’Evine gittim. Ders anlattı. Sonra hiç görüşmedik.’’ sözleri üzerine dava yeniden görülecek. Işık öğretmenin duruşması 7 Şubatta.



***



15 Temmuz sonrasında yürütülen kitlesel tutuklamalar ve adil olmayan yargılamalarla 2 milyondan fazla “terör” soruşturması açıldı.



İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2022 sonu itibariyle bu dosyalar üzerinden 102 bin kişi cezaevine gönderildi. Aynı suçlamalarla halen 18 bin kişi demir parmaklıklar ardında bulunuyor.

Son güncelleme: 16:36 24.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı