• Turkhane Logo

Binlerce kişi kaçırılan KHK’lı Başbakanlık raportörü #HüseyinGalipNerede diye sordu

KHK’lı eski Başbakanlık raportörü ve hukukçu Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit’in #HüseyinGalipNerede etiketiyle başlattığı sosyal medyadaki kampanyaya milletvekili, gazeteci, aydın, sanatçı ve vatandaşlar destek verdi.

13:23 30 Nisan 2021 Cuma
Binlerce kişi kaçırılan KHK’lı Başbakanlık raportörü #HüseyinGalipNerede diye sordu
KHK’lı eski Başbakanlık raportörü ve hukukçu Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit’in #HüseyinGalipNerede etiketiyle başlattığı sosyal medyadaki kampanyaya milletvekili, gazeteci, aydın, sanatçı ve vatandaşlar destek verdi.



KHK’lı eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit 29 Aralık 2020’de Ankara’nın göbeğinde kaçırıldı. Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit, aradan geçen 122 gün boyunca babasını arıyor ancak bugüne kadar başvurduğu devlet kurumundan hiçbir sonuç alamadı.

/


Olay gününe ait kamera kayıtlarına ulaşan ve görüntülerde babasının bazı kişilerce takip edildiği tespit eden Tıp Fakültesi öğrencisi Nursena Küçüközyiğit, emniyet ve savcılık makamları Hüseyin Galip Küçüközyiğit’i bulmak için kılını bile kıpırdatmadı.



Dersleriyle ilgilenmesi gereken bir süreçte babasını bulmak için çırpınan Nursena Küçüközyiğit için sosyal medyada ‘HüseyinGalip Nerede’ etiketiyle yeni bir kampanya başlattı. Kısa sürede binlerce tweetin atıldığı kampanyada kaçırılan Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in ortaya çıkarılması talep edildi.

Kampanyaya birçok milletvekili, gazeteci, aydın, sanatçı ve vatandaş destek verdi.

İşte yapılan paylaşımlardan bazıları:

  Bugün insanların gün ışığında bu denli kaybolmalarının, bu denli kaçırılmalarının altında yatan, arkalarına aldıkları büyük güçtür. @PinarAYDINLAR

HüseyinGalip Nerede
pic.twitter.com/EaVlYKmFZQ — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021
  29 Aralıkdan bu yana bir ülkenin başkentinde, Ankarada kaybedilen Hüseyin Galip Küçüközyiğit nerede? @Suavi_Suavi

HüseyinGalip Nerede
pic.twitter.com/sbcBSyjAn5 — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 122 gün önce kaçırılan babasını arayan öğrencimin
Sadece ve sadece insanlık adına
Sesi olur ve
HüseyinGalip Nerede diye sormasına
Bir twit/RT ile destek olur musunuz? pic.twitter.com/IpS4id5NIh — Prof. Dr. Salih KUK (@KukSalih) April 29, 2021 Babamı bir daha görebilecek miyim? Her günün kapanışı bu, sormaktan kaçsam da ümitli olmaya çalışsam da bu. Ben bu soruyu sormak zorunda kalmamalıydım. Kimse bu soruyu sormak zorunda kalmamalı. @NeredeBabam

HüseyinGalip Nerede pic.twitter.com/QuKnPqVE3K — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 Milletvekili Hüda Kaya @HudaKaya777:

Biliyor musunuz ülkemizde bir insan kaçırıldı. Mazlum kim olursa olsun ondan yana olmanın gereği soruyoruz: Hüseyin Galip Küçüközyiğit nerede?

HüseyinGalip Nerede
pic.twitter.com/RcVuiAcz5O — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 Yüz gün, tam yüz gün önce yine Ankaranın göbeğinde, yine bir insan kaçırıldı. @cemalyldrm

Bugün 122 gün oldu !! HüseyinGalip Nerede

pic.twitter.com/lXBbMszPEO — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 122 gündür kayıp eski başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı babasının kamera kayıtlarına ulaşmıştı. Görüntülerde babasının takip edildiği görülüyor. @NeredeBabam savcıların konu ile ilgilenmesi için mücadele ediyor.

HüseyinGalip Neredepic.twitter.com/QWe0oGw1oh — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 HDP’yi zindanlarla, baskılarla susturamazsınız. Tutsak edebilirsiniz ama teslim alamazsınız. @gergerliogluof ve bizler işkenceyi, gözaltında kayıpları, tüm suçlarınızı yüzünüze vurmaya devam edeceğiz.

HüseyinGalip Nerede https://t.co/kR7KAq3HQ1 — Serpil Kemalbay (@SerpilKemalbay) April 29, 2021   Where is my brother Hüseyin Galip Küçüközyiğit?@adalet_bakanlik @TC_icisleri @Reuters @EUDelegationTur @EUparliament

HüseyinGalip Nerede
pic.twitter.com/VbP8U6GRES — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021
  29 Aralık 2020de kaçırılan Başbakanlık eski raportörü Hüseyin Galip Küçük Özyiğitin kızı Nursena Küçüközyiğit:

Babam nerede sorusunu cevapsız bırakamazsınız. Bırakmamalısınız. @adalet_bakanlik @NeredeBabam

HüseyinGalip Nerede pic.twitter.com/snqDSWENk8 — Sevinç Özarslan (@sevincozarslan) April 29, 2021
BABAM NEREDE

Duymadınız mı bu filmi? Evet doğru duyamazsınız çünkü henüz filmi çekilmedi, ama gerçeği yaşanıyor. @ahmetbozkus

Hüseyin Galip Küçüközyiğit 122 gündür kayıp!

HüseyinGalip Nerede https://t.co/y3VUQhJCK5 pic.twitter.com/E0cFz4mbfc — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 Ailesi tam yüz gündür Hüseyin Galip Küçüközyiğitten bir haber bekliyor ancak hiçbir yetkili bu sorunun cevabını veremiyor. @GonulSY

122 gün oldu !

HüseyinGalip Nerede ?
pic.twitter.com/VKLUbPqQef — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021 Eski Başbakanlık raportörü #HüseyinGalipKüçüközyiğitin isteği dışında zorla alıkonulduğu kamera görüntüleriyle sabitlenmişti.
Kendisinden (122) gündür haber alınamıyor.@MSTanrikulu

HüseyinGalip Nerede https://t.co/fyah6qhrFV — Kaybedilen Hayatlar (@kybdlnhayatlar) April 29, 2021  

Son güncelleme: 13:23 30.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı