• Turkhane Logo

Binali Yıldırım ailesi de İsrail’e gemi ile sevkiyat yapmış

21:50 01 Aralık 2023 Cuma
Binali Yıldırım ailesi de İsrail’e gemi ile sevkiyat yapmış





Gazze bombalanırken sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan İsrail’e yük taşımamış. Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın gemil eri de sevkiyata devam etmiş.



İsrail’in Gazze’yi bombaladığı günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın ortağı Mecit Çetinkaya’ya ait Halit Yıldırım adlı geminin İskenderun-Aşdod-Florida güzergahında yük taşımaya devam ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi de eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a ait gemilerin 16 Ekim’den 7 Kasım’a kadar İsrail limanlarına sevkiyat yaptığı iddia edildi.



Gazeteci Metin Cihan, “Erdoğan, 17 Ekim’de hastane bombaladığı için İsrail’i kınarken, oğlunun gemisi İsrail limanında yükleme yapıyordu” demişti. Şimdi de “Sadece Burak Erdoğan mı?” diye soran Metin Cihan, “Mesajın peşine düştüm ve Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam’ın gemilerinin de Gazze bombalanırken, 16 Ekim’den 7 Kasım’a kadar, İsrail limanlarında olduğunu tespit ettim. Yine Filistin’e dua, İsrail’e ise gemi gönderilmiş” ifadelerini kullandı.



Metin Cihan sosyal medya hesabından şunları paylaştı:



“Hazar s ve Sun s adlı bu iki gemi, oras denizcilik adı altında sevkiyat yapıyorlar ve Gazze’nin bombalandığı 3 hafta boyunca İsrail limanlarında sevkiyatı sürdürüyorlar. Marinetraffic kayıtlarına bakarak siz de kolaylıkla tespit edebilirsiniz.



Bu gemilerin İsrail limanlarındaki kayıtlarnı ekliyorum. Yalanlanamayacak bir bilgi bu. Kayıtlar uluslararası düzeyde tutuluyor. Şirketi Oras Denizcilik ve ülkeyi İsrail olarak seçtiğimizde bu liste ortaya çıkıyor. (Sadece İsrail’in Gazze’ye saldırdığı tarih aralığını listeledim)



GEMİLERİN ERKAM YILDIRIM’LA NE ALAKASI VAR?



Sırasıyla Hazar s ve Sun s adlı bu iki geminin tersane kayıtlarına bakınca da, Gazze bombalanırken İsrail’de olduklarını görebiliyoruz. Peki bu gemilerin ve Oras Denizcilik’in Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım ile ne alakası var? Şimdi ona bakalım.



Babaların arkadaşlığından başlayalım. Oras Denizcilik’in sahibi Salih Zeki Çakır gizlisi saklısı olmayan bir şekilde Binali Yıldırım’ın arkadaşı ve emanetçisi. Malta’daki off-shore şirketlere dair kayıtlar tüm dünya basınında yayınlanmıştı. Elbette bağlantı bundan ibaret değil.



Erkam Yıldırım’ın Malta’daki off-shore şirketi (ilk belgede imzaya dikkat) adres ve temsilci olarak Türkiye’de Oras Denizcilik’i gösteriyor (ikinci belge). Özetle, siyasetçi babalar ve emanetçi armatörlerin oğulları aynı adreste ortak ve ayrı şirketler kurup bu dümeni döndürüyor.



Öğremiş olduk ki, hem Burak Erdoğan hem Erkam Yıldırım, babaları kamera önünde İsrail’i lanetlerken, yandaşları kahve içen sıradan vatandaşı İsrail’i desteklemekle suçlarken, kendileri İsrail’le milyon dolarlık ticarete devam ediyorlar. Filistin’e dua, İsrail’e gemi gönderiyorlar.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi, gazeteci Metin Cihan hakkında Burak Erdoğan’la ilgili haberlerden sonra suç duyurusunda bulunmuştu.




hazar s ve sun s adlı bu iki gemi, oras denizcilik adı altında sevkiyat yapıyorlar ve gazzenin bombalandığı 3 hafta boyunca israil limanlarında sevkiyatı sürdürüyorlar. marinetraffic kayıtlarına bakarak siz de kolaylıkla tespit edebilirsiniz. devam edelim. pic.twitter.com/9JrFvuFQlF— metin cihan (@metcihan) December 1, 2023

Son güncelleme: 21:50 01.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı