• Turkhane Logo

Bilgen ve Alaca hakkında CİMER’den kayyım ‘rica’ edilmiş

Tutuklu Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla hazırlanan 133 sayfalık iddianamede, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, CİMER'e kayyım için yapılan şikayet de yer aldı.

12:01 04 Ocak 2021 Pazartesi
Bilgen ve Alaca hakkında CİMER’den kayyım ‘rica’ edilmiş
Tutuklu Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla hazırlanan 133 sayfalık iddianamede, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, CİMER'e kayyım için yapılan şikayet de yer aldı.



Ayhan Bilgen’in görevden alınarak tutuklanmasının ardından açılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca hakkında 133 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede, bir kişinin CİMER Eşbaşkanlar Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in yerine kayyım atanmasını istemesi dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediyelere yönelik kayyım politikaları ile en son 2 Ekim günü Kars Belediyesi’ne kayyım atanmıştı. Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca 1 Ekim günü gözaltına alınmış, 8 Ekim günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.


Alaca hakkında Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 133 sayfalık iddianamede, Alaca’nın aylarca teknik ve fiziki takibe alındığı ortaya çıktı. İddianamede, Alaca’nın Belediye Meclis üyesi olarak seçildiği ve Belediye Eşbaşkanı olmasının “mevzuata aykırı” olduğu iddia edilerek, Alaca’nın twitter biosunda Kars Belediyesi Eşbaşkanı yazması suç olarak gösterildi.

HALAYDAN 8 MART’A UZANAN ‘SUÇ’ UNSURLARI

İddianamede, Alaca’nın Şubat 2020’de TJA’nın konferansına katılması ve bu konferansta halay çekme hakkında ise, “Konferansın kadın hakları ile ilgili olmaktan ziyade, örgütün hedef ve amaçları doğrultusunda yapılan bir konferans olduğu anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan eylem ve etkinlikler de suç olarak gösterildi. Ayrıca 8 Mart kapsamında Kars’ta Kadın Emeği Pazarı’nın açılması da suçlama konusu yapıldı.

CİMER’E KAYYIM RİCASI

İddianamede, bir kişinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Eşbaşkanlar Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in yerine kayyım atanmasını istemesi dikkat çekti. Alaca’nın 20 Ocak 2020’de HDP’nin Iğdır’da verdiği yemekli halk toplantısına katılması ve partisinin Genel Merkezi’nden gönderilen bilgilendirme mesajları da suç sayıldı.

Alaca, Eşbaşkan Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekillerinin 29 Eylül 2020’de Kars Belediyesi önünde yaptığı açıklamaya katılması da suçlama konusu yapıldı.

Alaca hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hazırlanan ve 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Kars 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Alaca’nın ilk duruşması 7 Ocak’ta görülecek.

Son güncelleme: 12:01 04.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı