• Turkhane Logo

Bildirici: Temelli haberi paket halinde bir yerlerden geldi

Faruk Bildirici: Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNN Türk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi.

10:51 19 Mart 2019 Salı
Bildirici: Temelli haberi paket halinde bir yerlerden geldi
Faruk Bildirici: Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNN Türk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi.





Hürriyet gazetesinin son ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet’in HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin ifadelerini çarpıtarak haberleştirmesini yorumladı.


İşine geçtiğimiz günlerde son verilen Bildirici, Halk TV‘ye konuşarak, ”70 yıllık Hürriyet Gazetesi’nin inanılırlığını güvenilirliğini yıktılar geçtiler. Bundan sonra tiraj daha da düşecek. Yok edecekler, çünkü ceplerinden para çıkmadı. Ziraat Bankası’ndan paralar alındı ve bu ülkenin kaynakları o iş için kullanıldı. Bundan sonra ne olacak derseniz korkarım ki bu tarz şeyleri bundan sonra daha çok göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YALAN HABER ÜST YÖNETİME PAKET HALİNDE GELDİ’

“Haberi 2 gün boyunca manşette tuttular bu yalanda ısrar ettiler. Bu gazetecilik olamaz” diye konuşan Bildirici “Tüm bunları alt alta topladığımızda gösteriyor ki bu haberler belirli bir yerden geliyor. Ayrıca günlerdir konuşulan Sezai Temelli haberi Milliyet, Posta, CNN Türk gibi diğer Demirören mecralarında da aynı şekilde yer aldı. Bu demek oluyor ki bu haber üst yönetimden geldi. Üst yönetime nereden geldi paket halinde bir yerlerden geldi” dedi.

“Sezai Temelli haberi bir ilk değil” diyen Faruk Bildirici, son 10 gündür bu tarz haberin sürekli pompalandığını ifade etti.

CNN TÜRK’E SORUŞTURMA TALEBİ

Öte yandan, CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, CNN Genel Merkez yöneticilerine bir mektup gönderdi.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, mektubunda, “Her ne kadar şirketinizin ismini taşısa da CNN Türk, CNN isminin itibarından ve dünyada kabul görmüş, temel gazetecilik prensiplerinden oldukça uzaktadır” diyerek CNN Türk hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti:

“İsmim Yurter Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi ABD Temsilcisiyim. Türkiye’de sizin isim hakkınızı kullanarak yayın yapan ve kasıtlı yanlış haber yapmayı artık bir alışkanlık haline getiren CNN Türk ile ilgili sizinle irtibata geçmek istedim.

Her ne kadar şirketinizin ismini taşısa da CNN Türk, CNN isminin itibarından ve dünyada kabul görmüş, temel gazetecilik prensiplerinden oldukça uzaktadır. Dünyanın dört bir köşesinde, hayatları pahasına çalışarak, gerçekleri haber yapmaya çalışan gazetecileri göz önüne aldığımızda, CNN Türk’ün yaptığına gazetecilik demek ne yazık ki mümkün olamaz.

Sizlerden CNN Türk ile ilgili soruşturma başlatmanızı talep ediyorum. Soruşturmanız sırasında temel gazetecilik prensiplerinin çiğnendiği ve AKP rejimini desteklemek amacıyla yalan haberler yapıldığını görmeniz sonucunda, bu kanalın CNN adını kullanma hakkının elinden alınacağından eminim.”

Son güncelleme: 10:51 19.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı