• Turkhane Logo

Bilanço ağırlaşıyor; Marmaris’te iki günde 3 bin hektarlık alan kül oldu

Marmaris’te ormanlık alanda çıkan yangın ve kısa sürede büyüyen yangın üçüncü günde devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, son açıklamasında, yangında 3 bin hektarlık alanın etkilendiğini anlattı.

15:05 23 Haziran 2022 Perşembe
Bilanço ağırlaşıyor; Marmaris’te iki günde 3 bin hektarlık alan kül oldu
Marmaris’te ormanlık alanda çıkan yangın ve kısa sürede büyüyen yangın üçüncü günde devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, son açıklamasında, yangında 3 bin hektarlık alanın etkilendiğini anlattı.

Kirişci, yangına yakın bölgelerde ikamet eden 274 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Kirişci, “İnşallah bu yangın kontrol altına alınacak. Bugün olumlu ve somut gelişmeler bekliyoruz.” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran’da henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın devam ediyor. Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris yangını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hava araçları hakkında bilgi veren Bakan Kirişci, “12 uçak ve 45 helikopterimiz var bugün itibariyle. Dün 41 olan sayı bugün 57’ye çıktı. 24 TOMA şu an vatandaşımızın can ve mal emniyetini saplamak üzere görev alıyor. Binin üzerinde orman çalışanı bin 600 aracın koordinasyonunda kamu görevlileri sahada. 103 aile, 274 birey zarar görmesin diye yangına yakın bölgelerde ikamet eden vatandaşlar tahliye edildi.” ifadelerini kullandı.

  Ağacın bir dalının, canlıların bir tek tırnağının zarar görmemesi için sahadaki tüm kardeşlerimizle durmadan mücadele ediyoruz.

Bu yavrular kahramanca bir mücadeleyle hayata tutundu. Daha nicelerini kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız.#Marmaris pic.twitter.com/Ojz3QBDhyG — Prof.Dr.Vahit Kirişci (@VahitKirisci) June 23, 2022
HER TÜRLÜ TAHSİS İŞLEMİNİ İPTAL ETTİK

Yanan alanların herhangi bir spekülasyona mahal vermeden hemen ağaçlandırılacağını belirten Kirişci, “İnşallah bu yangın kontrol altına alınacak. Bugün olumlu ve somut gelişmeler bekliyoruz. Bu yangın meselesi bittikten sonra bu alanlar için herhangi bir spekülasyona meydan vermeden ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Buralar ülkemizin en gözde yerleri. Her türlü tahsis işlemini dedikoduya mahal vermemek için iptal ettik.” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: BİR KİMLİK TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise orman yangınının nasıl başladığı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, bu konuda bir kimlik tespiti yaptıklarını söyledi. Soylu, “Orman yangınını başlangıç konusunu yerinde tetkik ettik. Bizim bir tespitimiz var. Hem emniyet istihbaratta hem de jandarmanın tespiti oldu. Bu konuda bir açıklamayı yakın zaman içinde yapacağız. Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz var. Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bir kimlik tespit edildi.” ifadelerini kullandı.
  Günaydın sevgili hemşehrilerim,
Zor bir gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başladı. Değirmenyanı Kürardında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak 4 noktada hala alevler yükseliyor. pic.twitter.com/NpaClZwwhg — Mehmet Oktay (@oktaymehmet48) June 23, 2022
MARMARİS BELEDİYESİ: 4 NOKTADA ALEVLER YÜKSELİYOR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Okay ise “Değirmenyanı Kürardı’nda soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak 4 noktada hala alevler yükseliyor. Ekiplerin karadan da çalışması devam ediyor. Korkumuz öğleden sonra rüzgarın artması. Umarım o saate kadar özellikle havadan yoğun bir müdahale ile tüm alevler söndürülür ve hepimiz rahat bir nefes alırız.” dedi.

Son güncelleme: 15:05 23.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı