• Turkhane Logo

Biden'ın G20 videolarında Erdoğan'a yer yok

Biden'ın X hesabından G20 Zirvesi'nden görüntülere yer verilen 2 video paylaşıldı. Bu videolardan birinde Erdoğan hiç yer almazken, diğerinde Lavrov'un arkasında yaklaşık 2 saniyeliğine kadraja girdi.

13:32 11 Eylül 2023 Pazartesi
Biden'ın G20 videolarında Erdoğan'a yer yok
Biden'ın X hesabından G20 Zirvesi'nden görüntülere yer verilen 2 video paylaşıldı. Bu videolardan birinde Erdoğan hiç yer almazken, diğerinde Lavrov'un arkasında yaklaşık 2 saniyeliğine kadraja girdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hindistanın başkenti Yeni Delhide 9-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesiyle ilgili olarak X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformundan iki video paylaştı. Videolarda zirveye katılan liderlerin görüntülerine de yer verildi. Zirvede Türkiyeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil etmişti. Bidenın paylaştığı videolarda ise Erdoğan yalnızca bir sahnede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovun arkasında yaklaşık 2 saniyeliğine kameraya yansıdı.
Biden, 10 Eylülde paylaştığı ilk videoda, Küresel ekonominin iklim krizi, kırılganlık ve şoklardan mustarip olduğu şu anda gerçekleştirilen bu yılki zirve, G20nin hâlâ en acil sorunlarımıza çözüm getirebildiğini kanıtladı dedi. Aynı gün paylaşılan ve Erdoğanın da kısa süreliğine kadraja girdiği ikinci videoda ise Bugün Raj Ghat Anıtını ziyaret etmek ve diğer G20 liderleriyle birlikte çelenk bırakmak bir onurdu. Mahatma Gandhinin şiddetsizlik, saygı ve hakikat mesajı, bugün hiç olmadığı kadar önemli - (Bu mesaj) dünyaya ilham vermeye devam etsin ve ülkelerimiz arasındaki bağın temeli olsun denildi.
ERDOĞAN BIDENLA F-16LARI GÖRÜŞTÜK DEMİŞTİ
Erdoğan, G20 Liderler Zirvesinin kapanışında düzenlediği basın toplantısında, zirve marjında ABD Başkanı Bidenla da bir araya geldiklerini ve bu görüşmede F-16ların ve İsveçin NATO üyelik başvurusunun gündeme geldiğini söylemişti. Erdoğan, özetle şöyle konuşmuştu:
Burada Sayın Bidenla bir görüşmemiz ayaküstü de olsa oldu. Orada F-16 konusunu da görüştük. Tabii F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar, İsveç de İsveç diyorlar. Şimdi bu şekilde yaklaşım bizi ciddi manada üzmektedir. Böyle dendiği zaman benim vereceğim bir cevap var. Siz her şeyi kongre kongre diyorsunuz. Benim de kongrem var. Benim kongrem neresi? Türkiye Büyük Millet Meclisi. Türkiye Büyük Millet Meclisinden bu tür bir karar geçmediği sürece benim evet demem mümkün değil. Tek başıma karar verecek noktada değilim. Meclisimden geçmesi lazım. İsveçin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi lazım. O da üstüne düşen görevleri yerine getirmediği sürece tabii ki ben Meclisimin vereceği kararı beklemek durumundayım.

Son güncelleme: 13:32 11.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı