• Turkhane Logo

Biden 85 dakikalığına görevini Harris'e devretti

Doktoru ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık durumunun

10:50 20 Kasım 2021 Cumartesi
Biden 85 dakikalığına görevini Harris'e devretti
Doktoru ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık durumunun

ABD Başkanı, gördüğü sağlık tedavisi nedeniyle başkanlık yetkilerini kısa süreliğine Başkan Yardımcısı Kamala Harrise devretmişti. Bidenın, 79. yaş gününden bir gün önce Walter Reed Askeri Hastanesine giderek rutin yıllık sağlık kontrollerini yaptırmasının ardından doktorundan açıklama geldi.

Bidenın doktoru Keven OConnor, yaptığı yazılı açıklamada, Biden 78 yaşındaki bir erkeğe göre sağlıklı ve dinç. Biden, başkanlık görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmeye uygun vaziyette ifadesini kullandı.
Öte yandan OConnor, Bidenın yürüyüşü ve boğazındaki gıcık konusunda ileri tetkikler istediğini kaydederek, Bidenın son dönemde yürüyüşünde bir yavaşlık olduğunu bunun nedeninin de Bidenın yaklaşık 1 yıl önce ayağını kırması olabileceğini aktardı.
ENDİŞE VERİCİ BİR ŞEYE RASTLANMADIBidenın sürekli boğazını temizlemesinin nedeninin de midesindeki reflü olabileceğini kaydeden OConnor, Bidena yapılan kolonoskopide de endişe verici bir şeye rastlamadıklarını belirtti.
ABD tarihinin en yaşlı başkanı olma unvanını taşıyan Biden, kolonoskopi olacağı esnada anestezinin etkisindeyken görevlerini 85 dakikalığına Harrise devretmişti.

Son güncelleme: 10:50 20.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı