• Turkhane Logo

Berlin polisi vatandaşları uyardı: Şehirde bir dişi aslan dolaşıyor olabilir

16:00 20 Temmuz 2023 Perşembe
Berlin polisi vatandaşları uyardı: Şehirde bir dişi aslan dolaşıyor olabilir





Almanya’nın başkenti Berlin’de polis, vatandaşları “şehirde bir vahşi hayvan dolaşıyor olabilir” diyerek uyardı. Alman yetkililer, nereden geldiği henüz bilinmeyen bir dişi aslanın yakalanmaya çalışıldığını belirterek, ormanlık alanlardan uzak durulması ve evcil hayvanların dışarı bırakılmaması konusunda uyarıda bulundu.



Almanya’nın başkenti Berlin’de güvenlik güçlerinin kaçan bir vahşi hayvanı yakalamaya çalıştığı belirtilerek, kentte yaşayanlar kapalı alanlarda kalmaları, özellikle ormanlardan uzak durmaları konusunda uyarıldı.



Almanya’nın başkenti Berlin’de güvenlik güçleri ve vahşi yaşam yetkilileri kaçan bir yırtıcı hayvanı yakalamak için harekete geçti. Arama Berlin’in güneybatısındaki Kleinmachnow ve Stahnsdorf belediyeleri sınırlarında devam ederken, yetkililer halkı kapalı alanlarda kalmaları ve özellikle ormanlık alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı.



Brandenburg eyaletinden bir polis sözcüsü iki helikopterle gece saatlerinde başlayan aramanın perşembe sabahı 100 görevlinin katılımıyla genişletildiğini söyledi. Sözcü, kaçan vahşi hayvanın bir dişi aslan olduğuna inandıklarını kaydetti. Perşembe günü erken saatlerde Berlin polisi, başkentin güney sınırını da içeren bir tweet atarak alarm durumuna geçildiğini duyurmuştu. Yetikili birimler yayınladıkları uyarı mesajında halktan evcil hayvanlarını dışarı çıkarmamalarını tavsiye etti.



DW Türkçe’nin aktardığına göre polis sözcüsü aslanın nereden gelmiş olabileceğine dair ellerinde net bir bilgi olmadığını belirterek, bölgede hayvanat bahçesi ve sirk gibi aslan beslenebilecek bir dizi tesis bulunduğunu, ancak bu yerlerin hiçbirinden kayıp aslan ihbarı almadıklarını aktardı. Potsdam-Mittelmark bölgesi sözcüsü aramaya bir veteriner ile silahlı iki avcının da katıldığını söyledi. Yetkili, hayvanın bayıltılacağı veya vurulacağına duruma göre karar verileceğini kaydetti.

Son güncelleme: 16:00 20.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı