• Turkhane Logo

Berlin, Erdoğan’ı yalanladı: 136 kişilik bir liste verilmedi

Almanya, Erdoğan'ın sözünü ettiği, iadesi talep edilen ve içinde 136 kişinin ismi bulunduğu belirtilen bir liste verilmediğini söyledi.

10:53 02 Ekim 2018 Salı
Berlin, Erdoğan’ı yalanladı: 136 kişilik bir liste verilmedi
Almanya, Erdoğan'ın sözünü ettiği, iadesi talep edilen ve içinde 136 kişinin ismi bulunduğu belirtilen bir liste verilmediğini söyledi.





Alman hükümet kaynakları, Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında Alman yetkililere, iadesi talep edilen ve içinde 136 kişinin ismi bulunduğu belirtilen bir liste verilmediğini söyledi.


AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Almanya’ya resmi ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası Erdoğan Almanya’da 136 kişinin iadesini istediklerini ve liste verdiklerini açıkladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “isimlerin tamamını bilmiyorum ama külliyetli bir liste. Almanya’da 136 kişilik bir liste. Alman makamlarının bunlara karşı daha etkin mücadele vermelerini bekliyoruz. Bu beklentilerimizi de kendilerine bizzat ilettik. Ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden yapılara karşı etkin mücadele bizim temel hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

DW Türkçe‘ye konuşan Alman hükümet kaynakları, Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında kendilerine Gülen cemaati mensubu 136 kişi ile ilgili hukuki işlem yapılması talebini içeren bir liste verilmediğini açıkladı.

“Böyle bir liste bizde yok” diyen Alman yetkililer, ne Erdoğan’ın ziyareti öncesinde ne de ziyareti sırasında, Gülen Cemaati mensupları hakkında hukuki işlem yapılması ya da iadesi talebini içeren “136 kişilik bir liste” verildiğini belirtti.

Erdoğan’ın yanlış yada eksik bilgilendirildiği kanaatini taşıyan Alman hükümet yetkilileri, ziyaretin planlaması ve icrasında da büyük sıkıntılar yaşandığına, Türk tarafındaki iletişim kopukluğunun ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekti.

Yeni hükümet sisteminin devletin kurumsal işleyişinde yol açtığı belirsizlik ve karışıklığın Erdoğan’ın Almanya ziyaretine de yansıdığını söyleyen Alman kaynaklar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz ettiği listenin de bu karışıklıktan kaynaklanan yanlış veya eksik bir bilgilendirmeye dayandığını düşünmekteyiz” görüşünü de paylaştı.

 

Son güncelleme: 10:53 02.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı