• Turkhane Logo

Berkin Elvan ölümünün 8'inci yılında mezarı başında anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle başından vurulup 269 gün sonra henüz 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün 8’inci yılında unutulmadı.

20:15 11 Mart 2022 Cuma
Berkin Elvan ölümünün 8'inci yılında mezarı başında anıldı
Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle başından vurulup 269 gün sonra henüz 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün 8’inci yılında unutulmadı.


Berkin Elvan, ölümünün 8. yıl dönümünde Şişli Feriköy Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, suçlular cezalandırılana kadar mücadele edeceklerini söyledi.


Sadece kendileri için değil herkes için adalet istediklerini belirten baba Elvan, “Bizim çocuğumuzu vuran polise mahkeme başkanı kasten adam öldürmeden müebbet hapis cezası verdi. Ve şu anda dışarıda. Sadece ve sadece yurtdışı yasağı var. Bizim çocuğumuzu vuranlar içerde değil ama eşim ve ben hakaretten yargılanıyoruz. Bizim mücadelemiz, çocuğumuzu vuranların, emir verenlerin, valinin, emniyetin ve suçlu olanların yargılanması talebidir” dedi.

“ADALETLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Berkin’in Annesi Gülsüm Elvan, mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyleyerek, “Anayasayı, yargıyı ve adaleti tanımıyorum diyenlere er ya da geç tanıştıracağız. Eminim ki benim oğlumun hesabını, elimi utanarak öpen polis çocuğu, beni metrobüste görüp ağlayan çocuklar, o savcıların ve hakimlerin çocukları soracak. Ve biz yine de ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barış demeye devam edeceğiz. Hiçbir çocuk ölmesin. Biz yine bu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Elvanın avukatı Çiğdem Akbulut, sanık polis Fatih Dağlı’nın Berkin’i kasten öldürdüğünün mahkeme kararı ile de tespit edildiğini belirtti. Akbulut, “Türkiye yargı geçmişinde bir polis tarafından bir çocuğun bir insanın öldürülmesi olarak baktığımızda iyi bir karar görünüyor. Ama bizleri tatmin ettiğini söylemek mümkün değil. Bizlerin acısını hiçbir karar tatmin edemez. Ancak sadece yurtdışı yasağı ile sona erdirilmiş bir yargılama ile karşı karşıyayız. O yüzden, aile hesabı sormaya devam edecektir. Çünkü bir gün dahi gözaltında kalmamış, bir gün dahi Berkin’i vurmasının cezasını çekmemiş bir kollukla karşı karşıyayız. Elinde halen silah taşıyan halen görevinin başında olan bir polis ile karşı karşıyayız” diye belirtti.

Son güncelleme: 20:15 11.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı