• Turkhane Logo

Berkin Elvan davası yine ertelendi

Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle yaralanmış ve 269 günlük yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybetmişti.

12:15 09 Aralık 2020 Çarşamba
Berkin Elvan davası yine ertelendi
Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle yaralanmış ve 269 günlük yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybetmişti.



Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 18. duruşması, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Mahkeme Başkanı Caner Rüzgar geçtiğimiz hafta HSK kararıyla Yargıtay’a atandığı için onun yerine heyetin üyelerinden biri mahkeme başkanlığına getirildi. Duruşma savcısı Kovid-19 nedeniyle izinde olduğu için duruşmaya başka bir savcı baktı.


Duruşmada, sanık polis hakkında esas hakkındaki mütalaanın açıklanması bekleniyordu. Mahkeme başkanı bu aşamada esas hakkındaki mütalaanın verilmeyeceğini belirterek duruşmayı 29 Ocak 2021 saat 10.30a erteledi.

Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan avukat Can Atalay şunları söyledi:

“Bu dosyaya en başından beri siyasal iktidar aklınıza gelen ve gelmeyen tüm müdahale yöntemleri ile müdahale etmeye çalıştı. Müdahale etti. Dosya karar aşamasına gelmişken, dosyada bütün delillerin toplanmasına başkanlık eden, keşfi yapan, bilirkişi raporlarını talep eden, tanıkları dinleyen, sanığı dinleyen mahkeme başkanı son anda terfien tenzil-i rütbe edilmesi açıkça yürütmenin, siyasal iktidarın yargıya müdahalesidir. Biz kimsenin vereceği karara kefil değiliz. Gerek Yargıtayın gerek AYMnin gerekse AİHMnin kararları gereğince görüntüde dahi adil yargılanma hakkını tesis edemiyorsanız bu memlekete büyük haksızlık ediyorsunuz. Kendimizde, acılı ailemizden geçtik. Bu memlekete büyük haksızlık ediyorsunuz. Olmadık çamuru Berkinin üzerine sıçratma çabasına gerek yok. Biz adalete açız. Türkiyenin dört bir yanında insanlar adalete aç. Biz bu davanın takipçisiyiz. Hiçbir ayak oyununa pabuç bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayız. Adalet istiyoruz, adaleti kazanacağız. 29 Ocak 2021 saat 10.30da başka hiçbir çağrıya gerek olmadan herkesi buraya bekliyoruz.

Berkinin babası Sami Elvan ise, Emsal bir dava olması için Berkin Elvanın babası ve ailesi olarak bütün mücadelemizi veriyoruz. İnanın ki önümüzdeki duruşmalarda sizlere çok ihtiyacımız olacak. Sizlerin desteği ile hakkımızı alacağımızı düşünüyorum. Umarım mahkemenin değişen heyeti de gerçek adaleti tesis eder. Herkes hak ettiği cezayı alır. Bugün bir tetikçi yargılanıyor, biz istiyoruz ki emri verenler de yargılansın! dedi.

Berkinin annesi Gülsüm Elvan, duruşma sonrası Ben adalet istiyorum. Yargılansın. Recep Tayyip Erdoğan çocuğumu benden aldın bari cezayı ver. Yeter artık. Ben adalet istiyorum” diye konuştu.

Son güncelleme: 12:15 09.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı