• Turkhane Logo

Ben gitmedim, Nusret davet etti

Halkı sefalet içinde yoksullukla mücadele ederken lüks Nusr-Et lokantasında #Saltbae servisli et yiyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro eleştirilere, “Ben gitmedim, Nusret davet etti.” diye cevap verdi.

16:42 19 Eylül 2018 Çarşamba
Ben gitmedim, Nusret davet etti
Halkı sefalet içinde yoksullukla mücadele ederken lüks Nusr-Et lokantasında #Saltbae servisli et yiyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro eleştirilere, “Ben gitmedim, Nusret davet etti.” diye cevap verdi.




Çin ziyareti dönüşü et yemek için İstanbul’a inerek Nusr-Et lokantasına giden Maduro ve mekanın sahibi Nusret Gökçe’ye yönelik eleştiriler giderek artıyor.


Eleştiriler sonrası mekanın sahibi şef ve kasap Nusret Gökçe sosyal medyadan paylaştığı Maduro’nun ziyareti görüntülerini kaldırdı.  Yerine etrafında çok sayıda çocuğun olduğu bir fotoğrafı “Benim Ailem” mesajı ile paylaşması dikkatlerden kaçmadı.
  My family ❤️ pic.twitter.com/g3vLhCy68d — Nusret #saltbae (@nusr_ett) 18 Eylül 2018

“NUSRET DAVET ETTİ”

Venezuela lideri Maduro ise kendisine yönelik eleştirilere, “Ben gitmedim, Nusret davet etti.” diyerek cevap verdi.

Devlet televizyonu Telesur’a konuşan Maduro, ” İstanbul’un tarihi yerlerini gezmek ve şehirdeki bazı yetkililerle öğlen yemeği yemek için bir davete katıldım. Bizi çok iyi karşıladılar ve ünlü bir restorana gittik.”

Maduro, halkı açlıkla boğuşurken Nusret’te yediği yemeğe çok yüksek fiyat ödemekle eleştiriliyor. Bu eleştiriye Maduro’nun cevabı, “Restoranın sahibi, şef (Nusret G.) bizzat kendisi mekanını ziyaret etmemi istedi. Daha da ötesinde, ortamda çekilen kısa videoda, Devlet Başkanı Maduro’nun eşine “Ömürde bir kez, tamam mı?” dediği duyuluyor.” diyerek para ödemediğini davetli olduğunu savundu.

“NUSRET VENEZUELA’YI ÇOK SEVİYOR”

Nusret Gökçe’nin Venezuela hayranlığını dile getiren Maduro, “Konuştuk, beraber keyifli vakit geçirdik, çok nazik, şen birisi. Venezuela’yı çok seviyor. Bana bir kaç kere, ‘Venezuela’yı seviyorum, bayılıyorum.” dedi.


Maduro, yemek sonrası yaktığı puroya ilişkin de, “Gökçe’nin kendisine üzerinde isminin yazılı olduğu bir kutudan puro ikram ettiğini.” söyledi.

NUSRET’E ELEŞTİRİLER DİNMİYOR, MIAMI’DEKİ RESTORANI PROTESTO EDİLDİ

Ancak, hiper enflasyonun yaşandığı ülkesinde halkına iyi davranmayan, tüm kontrolü elinde tutmaya çalışan Maduro’yu restoranında ağırladığı için Nusret’e tepkiler büyüyor.

Sosyal medyada başlatılan “#saltbae takibini bırak” kampanyası, Güney Amerikalılar’ın yoğunlukta olduğu Miami’de restoran boykotuna dönüştü. Dün gece Nusr-Et Miami şubesinde hiç müşteri olmayışı yerel birisi tarafından kayda alındı. Ve Miami halkının Nusr-Et’i protesto ettiği paylaşıldı.


  I found This video showing NUSRET Miami restaurant last night empty. Miami is reacting. Stepping up. To many people crying and dying because of Maduro. Nusret apologize ..VENEZUELA no esta sola!!!! pic.twitter.com/YbXdpE2oMd — Leone (@ListenLookLeon) 18 Eylül 2018


SENATÖR RUBIO  DA ELEŞTİRİLERE KATILDI

Florida’nın Cumhuriyetçi Senatörleri’nden Marco Rubio da “Nusret’in bir özür borçlu olduğunu” talep eden bir Floridalı’nın protestosunu paylaştı. Rubio, Maduro ve Nusret hakkında çok sayıda paylaşımda bulundu.

  A Venezuelan resident protested in front of #SaltBae @nusr_ett⁩ -Et Steakhouse in #Miami & demanded “a public & immediate apology”for promoting his restaurant using video of him providing a feast for the criminal who is starving the people of #Venezuelahttps://t.co/0dRBQdSdmJ — Marco Rubio (@marcorubio) 19 Eylül 2018


Son güncelleme: 16:42 19.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı