• Turkhane Logo

Belediyeden Saray’a Erdoğan ve AKP’lilerin sahte plaka tutkusu

1994'deki Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullandığı sahte plakalı araç yüzünden polislik olan Erdoğan, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde de sahte plakadan vazgeçmedi. Erdoğan'la aynı yolu izleyen Bakan Varank'ın TOGG'u da sahte plakalı çıktı.

18:00 24 Nisan 2023 Pazartesi
Belediyeden Saray’a Erdoğan ve AKP’lilerin sahte plaka tutkusu
1994'deki Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullandığı sahte plakalı araç yüzünden polislik olan Erdoğan, başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde de sahte plakadan vazgeçmedi. Erdoğan'la aynı yolu izleyen Bakan Varank'ın TOGG'u da sahte plakalı çıktı.

Boldmedya’dan Hasan Kurtoğlu’nun haberine göre,   AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez 1994 Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları sırasında 34 RTE 54 sahte plakalı araçla seçmeni selamladı.



/



Vatan gazetesinde yer alan haberde, plakadaki RTE, Erdoğan’ın adının ve soyadının ilk harflerini, 54 ise 1954 olan doğum tarihini yansıtıyor.



Erdoğan’ın “sahte” olduğu iddia edilen 1992 model 300 SE Mercedes ile dolaşması üzerine polis harekete geçti. Polis plakanın Ahmet Berber adlı bir vatandaşa kayıtlı, ancak aracın Mercedes değil Peugeot marka bir minibüse ait olduğunu belirledi.



ERDOĞAN’IN SAVUNMASI: ŞOFÖR HATA YAPMIŞ



Erdoğan ise bu durum karşısında, “Berber’i tanımam. Yalnız bir gün için kendi makam arabamı Sakarya Belediye Başkanı’na verince kullandım. O gün fotoğrafını çekmişler. Plakaya gelince; biz güvenlik nedeniyle başka plakalar takabiliriz. O gün şoför arkadaş bu plakayı takmış. Benim bilgim dışında. O plakayı görmedin mi? Tamam gördüm veya görmedim. Nedir bu, şoförümün yapmış olduğu bir hatadır” dedi.



BAŞBAKANKEN DE SAHTE PLAKA KULLANDI



Cumhuriyet gazetesi, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kullandığı 06 BV 8543 plakalı aracın emniyet kayıtlarında bulunmadığını 2014 yılında haber yaptı.



/



Başbakanlıktan sahte plaka iddialarına cevap olarak, ‘baskı hatası’ denildi. Haber sonrası fark edilen hata ile ilgili yapılan açıklamaya göre, “06 BV 8543” olan plakanın son iki rakamının sehven yer değiştirerek “8534” biçiminde hatalı basıldığı söylendi.



TOGG’UN PLAKASI DA SAHTE ÇIKTI



TOGG’un ilk siparişleri geçtiğimiz günlerde Saray’daki törenle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim edildi.



Plakası ’34 EE 2071′ olan otomobilin ruhsatı Emine Erdoğan adına tescillendi. Gemlik mavisi rengindeki ikinci T10X’in ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı olacağı öğrenildi.



Emine Erdoğan adına tescil edilen ’34 EE 2071′ plakalı aracın TRAMER kaydını sorgulayan Murat Ağırel gelen yanıtı yayınladı. Ağırel Twitter’dan konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: “Cumhurbaşkanına teslim edilen araç hayırlı olsun. Fotoğrafta Plakası 34 EE 2071 gözüküyor. Plaka daha önce Opel Astra model bir araca aitmiş. Hasar sorgulama yapıldığında eski tarihli çok kazası çıkıyor. Herhalde araç kullanılamaz oldu plaka öyle el değiştirdi diye düşünüyorum.”



BAKAN VARANK DA SAHTE PLAKA KULLANIYOR



Diken.com’un Ankara Temsilcisi Altan Sancar da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kullandığı TOGG’un plakası, Sigorta ve Bilgi Gözetim Merkezi kayıtlarına göre Citroen marka bir araca ait göründüğünü açıkladı.



Sancar ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de sahte araç kullananlar listesinde olduğunu duyurdu. Sancar, “Bakan Özer’in TOGG’una çifte plaka: İkincisi başka araca ait” ifadelerini kullandı.



Son güncelleme: 18:00 24.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı