• Turkhane Logo

Belçika’da insanlığa karşı işlenen suçlar konferansı düzenlenecek

17:25 21 Kasım 2023 Salı
Belçika’da insanlığa karşı işlenen suçlar konferansı düzenlenecek





24-25 Kasım 2023 tarihlerinde Leuven Üniversitesi ile beraber Belçika’da Crimes Against Humanity, 21’inci Yüzyılda İnsanlığa Karşı Suçlar: Uluslararası Kuruluşlarının Rolü isimli uluslararasi bir konferans düzenlenecek.



Leuven Üniversitesi ile beraber Belçika’da, 24-25 Kasım 2023 tarihlerinde ’21’inci Yüzyılda İnsanlığa Karşı Suçlar: Uluslararası Kuruluşlarının Rolü’ isimli uluslararası bir konferans düzenlenecek.



Bu konferansta 21. yüzyılda islenen insanlığa karşı suçlar kapsamında yer alan birçok konu (uluslararası kurumların rolü, kurumlar nasıl güçlendirilir, insanlığa karşı islenen suçlarin engellenmesi vs) Türkiye, Ukrayna, Çin, Myanmar ülkeleri ekseninde incelenecek.



Bu konferansin gelecek yıllarda da devam ettirilmesi düşünülüyor. Konferansı organize edenler; daha çok uluslararası hukuk, hukuk bilimlerinden ‘scholars at risk’ olarak da tanımlanabilecek, Türkiye’deki akademik mesleklerini kaybetmiş akademisyenler ve Prof Johan Vande Lanotte gibi Türkiye’deki insan hakları ihlalleri üzerine çalışan Avrupalı bazı hukukçular.



BELÇİKA’NIN EN DEĞERLİ ÜNİVERSİTESİ



Konferansa; Belçika’nın en değerli üniversitesi olan Leuven Universitesi ev sahipligi yapacak. Konuşmacılar; bu konularda makale, kitap, tez yazmış veya çalışan, dünyadaki önemli üniversitelerinden hocalar ve uzmanlardan olusuyor.



GÜLEN HAREKETİNE KARŞI DEVLET ELİYLE İŞLENEN SUÇLAR



Amaç; her hocanın birer bilimsel (akademik) makale yazmasi ve konferansı müteakip Leuven Üniversitesi yayınlarından makalelerin yer aldığı bir kitabın basılması. Ayrıca 21.yy’da insanlığa karşı işlenen suçların anlatıldığı, Leuven Üniversitesi yayınlarından çıkmış akademik bir kitapta, Gülen Hareketi’ne karşı sistematik bir şekilde, devlet eliyle işlenen insanlığa karşı suçlar da detayli bir şekilde, farklı açılardan, Türk ve Batlıı hocalar tarafından anlatılmış olacak.

Son güncelleme: 17:25 21.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı