• Turkhane Logo

Beklenen oldu: Almanya, Türkiye'ye seyahat uyarısını uzattı

Alman hükûmetinin 160'tan fazla ülkeye seyahat uyarısının süresini 14 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirildi. 4 şehir hariç Türkiye de seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasında bulunuyor.

16:14 26 Ağustos 2020 Çarşamba
Beklenen oldu: Almanya, Türkiye'ye seyahat uyarısını uzattı
Alman hükûmetinin 160'tan fazla ülkeye seyahat uyarısının süresini 14 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirildi. 4 şehir hariç Türkiye de seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasında bulunuyor.

Alman hükûmeti, küresel yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle aralarında Türkiyenin birçok bölgesinin de bulunduğu 160tan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısının süresini iki hafta daha uzatma kararı aldı. 
Alman Haber Ajansını (dpa) hükûmet çevrelerinden edindiği bilgilere göre, 31 Ağustosa kadar geçerli olan seyahat uyarısı bugün kabine toplantısında alınan kararla 14 Eylüle kadar uzatıldı. 
Bu tarihten sonra  seyahat uyarısının uzatılıp, uzatılmayacağı konusunda yeniden karar verilmesi bekleniyor.
17 MARTTAN BERİ SEYAHAT UYARISI VAR
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle 17 Martta 200 civarında ülkeye seyahat uyarısı yapmıştı. 
Haziran ayında, Avrupa Birliği ülkeleri ile Schengen Bölgesinde bulunan İngiltere, Andorra, Monako, San Morina ve Vatikana yönelik seyahat uyarıları kaldırılmıştı. 
Ancak aralarında Türkiyenin de bulunduğu 160tan fazla ülkeye yönelik seyahat uyarısının 31 Ağustosa kadar geçerli olması kararı alınmıştı.
TÜRKİYEDE 4 ŞEHİR İÇİN MUAFİYET
Türkiyenin seyahat uyarısının kaldırılması yönündeki talebine dair iki ülke arasındaki görüşmelerin ardından Almanya,  4 Ağustostan itibaren Antalya, İzmir, Aydın ve Muğlaya yönelik seyahat uyarısını kaldırmıştı.
Bir ülkede veya bölgede bir hafta içinde yeni vaka sayısının 100 bin nüfus başına 50yi aşması durumunda, seyahat uyarısı yeniden devreye giriyor. 
Almanya geçen günlerde, Fransa, İspanya, Belçika, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanyanın bazı bölgelerine seyahat uyarısı getirmişti.
DÖNÜŞTE KORONA TESTİ MECBURİ

Seyahat uyarısı yasak anlamına gelmiyor, ancak zorunlu haller dışında, özellikle de turistik amaçlı seyahatlerde caydırıcı etkisi bulunuyor. Seyahat uyarısı, ayrıca otel ve uçak rezervasyonlarının iptalinin ücretsiz olarak yapılabilmesine de imkân sağlanıyor.
Seyahat uyarısı yapılan ülkeler ile Robert Koch Enstitüsünün belirlediği riskli ülkeler arasında farklılık bulunuyor. 
Seyahat uyarısı 160tan fazla ülkeyi kapsarken, riskli bölgeler listesinde 130 civarında ülke yer alıyor. Riskli bölgeler listesinde Türkiye de yer alıyor. Riskli bölgelerden Almanyaya dönenlerin Koronavirüs testi yaptırması gerekiyor.

Son güncelleme: 16:14 26.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı