• Turkhane Logo

Bekir Ağırdır: İnce ve Oğan'dan gerileme bekliyorum, Kılıçdaroğlu ilk turda kazanabilir

Siyaset Bilimci Bekir Ağırdır

11:53 02 Mayıs 2023 Salı
Bekir Ağırdır: İnce ve Oğan'dan gerileme bekliyorum, Kılıçdaroğlu ilk turda kazanabilir
Siyaset Bilimci Bekir Ağırdır

Siyaset bilimci Bekir Ağırdır, 14 Mayıs seçimlerine günler kala yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın ilk turda kazanabilme ihtimalinin çok düşük, ikinci turda ise Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlunun kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. Ağırdır, Muharrem İnce ile Sinan Oğanın oylarında gerileme beklediğini, bunun gerçekleşmesi halinde de Kılıçdaroğlunun cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanabileceğini belirtti.
Medyascopeta Ruşen Çakıra konuşan Ağırdır, şu yorumu yaptı:
İKTİDARIN MAKSİMUM ULAŞABİLECEĞİ ORAN, YÜZDE 45
İlk turda Tayyip Beyin kazanması zor görünüyor. İktidarın hiçbir şey kaybetmediği zaman zaman kamuoyunda da çok konuşuluyor, İktidarın oyu hiç mi gerilemiyor? Gerilemez olur mu? 2015den bu yana her seçimde 3-5 puan azalarak geliyor. Hele AK Parti-MHP toplamından bakarsak bugün de görünen şey, işte maksimum ulaşabilecekleri potansiyelin şimdilik yüzde 45ler mertebesinde olduğunu söylemek mümkün.
İNCEYE DESTEK VEREN GENÇLERİN NEYDEN YANA OLDUĞUNU BİLMİYORUZ
Peki Kemal Bey kazanabilir mi? Orada kritik soru, Muharrem İnce ve Sinan Oğanın alacakları oy. Çünkü yüzde 58-60 potansiyelden onlar da beslendikleri için... Muharrem İncenin aldığı oylar muhalif seçmenden. Muharrem İnceye oy veren 10 kişiden beşi ilk kez oy kullanacak genç seçmen. Ancak bu genç seçmen İncenin iddialarını ya da Memleket Partisinin programını bilerek oy veriyor değiller. Muharrem İnce Beyin neye karşı olduğuna bakarak ona destek veriyorlar. Neyden yana olduklarını bilmiyoruz bu gençlerin ama neye karşı olduklarını biliyoruz.
Anketlerde Muharrem İncenin oylarının 3-4lere Sinan Beyin de 1-2lere inmesini bekliyorum. Bu gerileme gerçekleşirse Kemal Beyin birinci turda kazanma oranı Tayyip Beye göre daha yüksek. 

Son güncelleme: 11:53 02.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı