• Turkhane Logo

BBC, Reuters, AP ve Bloomberg gibi yabancı ajanslar: 'İstanbul'da sonucu Kürtler belirleyecek

31 Mart seçimlerine geniş yer veren dünya basını, İstanbul'daki yarışın sonucunu Kürtlerin ve İslamcıların belirleyeceği yorumu öne çıktı.

15:15 28 Mart 2024 Perşembe
BBC, Reuters, AP ve Bloomberg gibi yabancı ajanslar: 'İstanbul'da sonucu Kürtler belirleyecek
31 Mart seçimlerine geniş yer veren dünya basını, İstanbul'daki yarışın sonucunu Kürtlerin ve İslamcıların belirleyeceği yorumu öne çıktı.

BBC, Reuters, AP ve Bloomberg gibi önde gelen yayın kuruluşları, İstanbuldan çıkacak sonucun Türkiyenin geleceği için kritik bir önem taşıdığı yorumunda birleşti.
BBC
BBC, haberinde İstanbulun yönetimi için verilen mücadele, ülkenin geleceği için kilit önemde başlığını kullandı. Haberde Erdoğanın geçmişte sarf ettiği İstanbulu kaybedersek Türkiyeyi kaybederiz sözlerine atıfla, İstanbulda olacaklar, muhalefetin dört yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve partisine karşı ciddi bir tehdit oluşturup oluşturamayacağına dair önemli bir sınav olarak görülüyor denildi.
 BBC, 2019da İmamoğlunun birleşik bir muhalefet tarafından desteklendiğini ve bu kez durumun farklı olduğunu aktardı; yoğun bir Kürt nüfusun bulunduğu kentte DEM Partinin de aday çıkardığını hatırlattı. Haberde, Bu durum İmamoğlunun kazanma ihtimalini düşürebilir denilirken, Yeniden Refahın (YRP) aday çıkarmasının da Cumhur İttifakının adayı Murat Kuruma zarar verebileceği belirtildi. BBC, AKPye alternatif arayan muhafazakâr ve dindar seçmenlerin Yeniden Refaha yönelebileceğini belirtti.
REUTERS
Reuters ajansı, İslamcı seçmenler ve Kürtlerin 31 Martta belirleyici olacağı yorumunu yaptı. İmamoğlunun siyasi geleceği İstanbul seçimlerinin sonucuna bağlı denilen haberde Sonuçlar muhtemelen kısmen yüksek enflasyonun yol açtığı ekonomik sıkıntılar, ve Kürt ve İslamcı seçmenlerin hükümetin performansını ve siyasi değişim umutlarını tartması ile şekillenecek ifadeleri kullanıldı.
AP
AP ajansı, yerel seçimlerin Erdoğanın popülaritesi açısından bir sınav olacağı yorumunu yaptı, AK Partinin beş yıl önceki seçimlerde kaybettiği büyük şehirleri geri almak istediğini belirtti. Haberde, Partisinin kazanacağı bir zafer, Erdoğanı mevcut görev süresinin ötesinde iktidarda kalmasına olanak tanıyacak anayasa değişikliklerinin peşinden gitmeye teşvik edebilir. Kilit şehirlerdeki belediyelerin elde tutulması ise geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan yenilginin ardından parçalanan ve morali bozulan muhalefetin canlanmasına yardımcı olacaktır denildi.
APnin haberinde de İmamoğlunun arkasında 2019un aksine birleşik bir muhalefetin bulunmadığı, Yeniden Refah’ın ise Erdoğanın ekonomi politikalarıyla hayal kırıklığına uğramış muhafazakâr seçmenlerin oyunu Kurumdan çalabileceği belirtildi.
BLOOMBERG
Bloombergün haberinde ise  Erdoğan İstanbulu yeniden kazanmak ve düşmanını yenilgiye uğratmak istiyor başlığı kullanıldı. Haberde, Erdoğanın İstanbulda 2019 yenilgisinin intikamını almayı ve ülkenin ekonomik dinamosunun kontrolünü yeniden kazanmaya çalıştığı yorumu yapıldı.

Son güncelleme: 15:15 28.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı