• Turkhane Logo

Bayraktar’ın itirafları sonrası gündeme geldi: Erdoğan, hangi bakanları dövdü?

Gazeteci Cevheri Güven, Erdoğan Bayraktar’ın Tayyip Erdoğan’ı 17 Aralık yolsuzluk operasyonu üzerinden vurmasının perde arkasında Başbakanlık’ta Erdoğan’ın odasında yediği dayağın etkisi olduğunu öne sürdü.

12:56 02 Eylül 2021 Perşembe
Bayraktar’ın itirafları sonrası gündeme geldi: Erdoğan, hangi bakanları dövdü?
Gazeteci Cevheri Güven, Erdoğan Bayraktar’ın Tayyip Erdoğan’ı 17 Aralık yolsuzluk operasyonu üzerinden vurmasının perde arkasında Başbakanlık’ta Erdoğan’ın odasında yediği dayağın etkisi olduğunu öne sürdü.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık sonrasında kendisini istifaya davet eden dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kafasına ayağıyla basıp korumalarının yardımıyla bakanı dövdüğü iddiasıyla gündemdi. Başbakanlığı sırasında kabinedeki iki bakanı dövdüğü Ankara kulislerine yansıyan Erdoğan, Soma’da bir market çalışanını da darp etmişti.

SİNİRLENDİĞİNDE NASIL YATIŞTIRIYORSUNUZ?


Sinirli olması ile gündeme gelen Erdoğan’la ilgili dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Habertürk’ten Kübra Par’a verdiği röportajda “Erdoğan sinirli olduğunda nasıl yatıştırıyordunuz?” sorusuna “Bazen arkadaş gibi bazen de çocuğu gibi, kardeşi gibi yaklaşmanız gerekir. Duruma göre değişir… ‘Sayın Başbakanım’ ya da ‘Efendim’ diye hitap ediyordum. Samimi olsak da yine de bir mesafemiz hep olur. Ciddi biridir, ama bu sizinle makara yapmayacağı anlamına gelmiyor” diye yanıt verdi.

ERDOĞAN EN AZ ÜÇ BAKANI DÖVDÜ

Erdoğan’ın bakan dövdüğünü ilk seslendiren isim HDP’li Altan Tan oldu. Tan, 2013 yılında Fars Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Erdoğan’ın bakanları döverek görevden uzaklaştırdığını iddia etti. Bunları Başbakan’ın yakın çevresinden duyduğunu söyleyen Tan, “Bugüne kadar Başbakan, üç bakanı sille tokat dövdü. Bunlar birkaç yerde haber oldu. Bunu bana anlatanlar AKP’den birinci derecede yetkililer ve Başbakan’ın arkadaşları. Yalansa onların yalanıdır, doğruysa yine onların doğrusudur” dedi. Tan, Erdoğan’ın, bakanlara ve vekillere ettiği küfürlerin haddi hesabı olmadığını da kaydetti. Erdoğan’ın dövdüğü bakanların Erdoğan Bayraktar, Suat Kılıç, Egemen Bağış olduğu iddia edilirken, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşyehir belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Mehmet Metiner’i de darp ettiği kulislere yansıyan iddialar arasında.

SOMA’DA MARKET ÇALIŞANINA TOKAT VURDU

Soma’da meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği felaket sonrası bölgeye giden dönemin başbakanı Erdoğan, yuhalanması sonrası girdiği bir markette çalışan bir kişiye tokat attığı öne sürüldü. Markette kasiyerlik yapan Hatice G. adlı kişiye çekim yaptığı için saldıran Erdoğan, orada bulunan Taner Kuruca’ya da tokat vurduğu iddia edildi. Erdoğan’ın tokat attığı iddia edilen Taner Kuruca, bağlandığı Kanal D canlı yayınında “Başbakan, kalabalığa kızgınlığından öfkesine hakim olamayıp maalesef istem dışı bir hareket yaparak bir tokat vurdu” dedi.



ERDOĞAN BAYRAKTAR DA GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ DÖVDÜ

Erdoğan’dan dayak yediği öne sürülen eski Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2018 yılında Halkalı’da bulunan Avrupa Konutları’nda bir güvenlik görevlisini darp etmesi ile gündeme geldi. Sitenin güvenlik kulübesinde bulunan güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sosyal medyada ve videdo paylaşım sitelerinde de yer aldı. Görüntülerde ilk olarak yüzü görünmeyen bir kişinin kulübenin camında uzanarak güvenlik görevlisine vurmaya çalıştığı görüldü. Ardından, Erdoğan Bayraktar’ın koşarak güvenlik kulübesine girdiği ve görevliye saldırdığı görüntüleri yer alıyor. Güvenlik görevlisinin elindeki copu da alan Bayraktar, görevliyi copla da vurduğu görüntülere yansıyor.


 

Son güncelleme: 12:56 02.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı