• Turkhane Logo

Batman Gercüş’te ikinci Musa Orhan olayı mı?

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde, 15 yaşındaki bir çocuğa yönelik tecavüz olayına bazı kamu personellerinin de adının karıştığı iddia ediliyor.

09:20 07 Aralık 2020 Pazartesi
Batman Gercüş’te ikinci Musa Orhan olayı mı?
Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde, 15 yaşındaki bir çocuğa yönelik tecavüz olayına bazı kamu personellerinin de adının karıştığı iddia ediliyor.



Batman’ın Gerçüş ilçesine bağlı bir köyde, 15 yaşındaki bir çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı.

KAMU PERSONELLERİ KONUYOR İDDİASI


Genişletilen soruşturmada uzman çavuş, polis ve korucuların da aralarında bulunduğu 27 erkekten yalnızca 11’inin dosyaya eklendiği iddia edildi.

Jin News’in görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, Gercüş merkezde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan çocuk ve iki kadın tekstil atölyesinin servis şoförü E.T. tarafından bölgedeki uzman çavuş ve polislerle tanıştırıldı. Uzman çavuş ve polisler, 8 ay boyunca kadınları ve 15 yaşındaki çocuğu iş çıkışı atölyeden alarak başka yerlere götürdü.

Jin News’e konuşan bir görgü tanığı da şunları söyledi: “Uzman çavuşa ait bir kafe ve bakkal var. Buraların işletmesini M.A.G. isimli bir kişi yapıyor. M.A.G.’nin okulun yanında da bir kafesi vardı ve okuldaki çocukları tacize maruz bıraktığının duyulmasının ardından bu kafeyi kapattı. Uzman çavuş, M.A.G., servis şoförü olan E.T. bir de bu tekstilin sahibi de işin içinde. Kadınları uzman çavuşlarla tanıştırıyorlar. Aracılık ediyorlar, paylarını alıyorlar.

2 DEFA DAHA HAMİLE KALDI

Gebe kalan 15 yaşındaki çocuk daha önce 2 defa gebe kalmış kıza bebeği düşürtmüşler. Bu üçüncü gebeliğidir. İlçede çok kişi biliyor bu durumu ama işin içinde uzman çavuşlar olunca konuşmaktan korkuyor herkes.
Bizim bildiğimiz iki kadın ve bir çocuk var ama kesin daha çok kadın var para karşılığı cinsel ilişkiye zorlanan. Olayın içinde polislerin de adının geçtiğini duyduk.”

OLAYI ARAŞTIRAN MUHABİRE YAKIN TAKİP

Bu arada, olayı araştırmak için ilçede bulunan Jin News muhabiri, uzman çavuşa ait olduğu belirtilen kafeden su aldıktan sonra özel harekat polisleri tarafından takip edildi. Polisler, takip ettikleri muhabire, “Kimsin, niye buradasın, neyi araştırıyorsun, ilçeye neden geldin” diye sordu.

BAŞSAVCILIK YALANLADI

Olayın gündeme gelmesinin ardından Başsavcılık açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili Başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir.

Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır.

Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İKİNCİ MUSA ORHAN OLAYI MI?

Öte yandan konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu, yetkililerin tecavüzü doğruladığını belirterek şunları kaydetti: “2. Musa Orhan olayı mı? Batman Gercüş’te aralarında kamu görevlilerinin de olduğu şahısların küçük yaşta bir çocuğa tecavüz ettiği iddiaları var. Resmi yetkililer tecavüzü doğruluyor, kamu görevlisi iddialarını yalanlıyor.”

Son güncelleme: 09:20 07.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı