• Turkhane Logo

Başsavcılık ‘fişleme’ ile operasyon yaptı, fark edilince değiştirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün 3’ü avukat toplam 21 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirdiği operasyonun “fişleme” listelerine göre yaptığını resmi sitesinden duyurdu. Skandal fark edilince fişleme kısmını değiştirdi.

15:42 09 Şubat 2022 Çarşamba
Başsavcılık ‘fişleme’ ile operasyon yaptı, fark edilince değiştirdi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün 3’ü avukat toplam 21 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirdiği operasyonun “fişleme” listelerine göre yaptığını resmi sitesinden duyurdu. Skandal fark edilince fişleme kısmını değiştirdi.


AKP yargısının hukuku nasıl ayaklar altına aldığına dair önemli bir itiraf, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi açıklamasına yansıdı. Başsavcılık, dün Ankara merkezli gerçekleştirilen ve 3’ü avukat olmak üzere 21 şüpheli hakkında 6 ilde yürütülen soruşturmanın gerekçeleri arasında “tespit edilen fişlemeler” de sayıldı.

Başsavcılık gelen tepkiler üzerine 8 Şubat tarihli açıklamadaki “fişleme” kısmını değiştirerek 9 Şubat tarihli yeni bir açıklama yaptı. Başsavcılık daha önce “Haklarında F.../PDY tarafından okul dönemine ve ilişiklerinin kesilmesiyle sonraki döneme ait yapıldığı tespit edilen fişlemeler, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler bulunan halihazırda 3’ü avukat toplam 21 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 6 ilde 08/02/2022 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir” şeklinde yaptığı açıklamayı tepkiler üzerine apar topar değiştirerek, 8 Şubat tarihli açıklamayı 9 Şubat tarihinde yayınlandı.


KENDİ YAPTIKLARI FİŞLEME “FETÖ/PDY’NİN YAPTIĞI FİŞLEME” OLDU

Başsavcılığın yeniden sitesine eklediği açıklamanın ilgili “fişleme bölümü ise şöyle değiştirildi: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, 04/04/2015 tarih ve 6638 sayılı Kanun ile kapatılan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı (eski) Güvenlik Bilimleri Fakültesi / Polis Kolejinden ilişiği kesilen öğrencilerin F.../PDY tarafından takip altına alınıp okul dönemlerine ve ilişiklerinin kesilmesiyle sonraki dönemlerine ait örgüte bağlılık ve sadakatlerine göre yapıldığı tespit edilen fişlemeler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında; haklarında ardışık arama, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler bulunan halihazırda 3’ü avukat toplam 21 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 6 ilde, 08/02/2022 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir.”

Başsavcılığın ilk açıklamada fişleme listeleri ile operasyon yaptığını itiraf ettikten sonra, ikinci açıklamada değişiklik yaparak “ilişiği kesilen öğrenciler hakkında “F.../PDY’nin yaptığı fişlemeler” ibaresini koyması dikkatlerden kaçmadı.
  Fişleme ile mi operasyon yapıyorsunuz @ankaracbs? Açıklama ve fişleme ifadesi size aitmiş. Allah aşkına ne demektir bu @adalet_bakanlik ve @TC_HSK? Başka kimlerle ilgili fişleme var? https://t.co/UoQerk1BWd https://t.co/o8lITqhcHm pic.twitter.com/3NfajHt8bF — Levent Mazılıgüney (@Leventism) February 9, 2022

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı skandal fark edilince açıklamasını değiştirdi.

‘BAŞKA KİMLERLE İLGİLİ FİŞLEME VAR’

Fişleme ile operasyon yapılmasına tepki gösteren avukat Levent Mazılıgüney, “”Fişleme” ile mi operasyon yapıyorsunuz @ankaracbs? Açıklama ve fişleme ifadesi size aitmiş. Allah aşkına ne demektir bu @adalet_bakanlik ve @TC_HSK? Başka kimlerle ilgili “fişleme” var?” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:42 09.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı