• Turkhane Logo

Başörtülülere zulmün zirve yaptığı Türkiye’de İslamafobia sempozyumu

Camilerin basıldığı, başörtülülerin çıplak aramalara maruz kaldığı AKP Türkiyesi’nde Diyanet ve Saray İslamafobia sempozumu düzenledi. Sempozyumda Müslümanların ülkelerinden kaçıp sığındıkları Avrupa suçlandı.

13:49 26 Mayıs 2021 Çarşamba
Başörtülülere zulmün zirve yaptığı Türkiye’de İslamafobia sempozyumu
Camilerin basıldığı, başörtülülerin çıplak aramalara maruz kaldığı AKP Türkiyesi’nde Diyanet ve Saray İslamafobia sempozumu düzenledi. Sempozyumda Müslümanların ülkelerinden kaçıp sığındıkları Avrupa suçlandı.



Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, SETA, RTÜK ve Erciyes Üniversitesi tarafından “Uluslararası Medya ve İslamofobi” sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda AKP Türkiye’sinde Müslümanların maruz kaldığı zulümler gizlenirken, batı ülkeleri hedef alındı. Yine Çin’de Uygur Türklerine yapılan insan hakları ihlalleri görmezden gelindi.

CAMİLER BASILIP MÜSLÜMANLAR GÖZALTINA ALINDI


Türkiye’de sadece dinini yaşamak istedikleri için milyonlarca insan zulme uğradı. On binlercesi yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Bu ay başında Adana ve Gaziantep’te, Ramazan ayı nedeniyle itikafa girmek isteyen Furkan Vakfı üyeleri polisin postallarla yaptığı cami baskınında biber gazı ile gözaltına alındı. Camileri işgalle suçlanan Furkan Vakfı eski Başkanı Alparslan Kuytul bu duruma “İşgal eden şerefsizdir. İşgal yapmadığımız halde bize; ‘İşgal yapmışsınız’ diyen de şerefsizdir! Camiler Allah’ın evidir, işgal edilemez” diye tepki gösterdi.

DOĞUM YAPMIŞ BAŞÖRTÜLÜ GÖZALTINA ALINDI

AKP Türkiye’sinde başörtülü binlerce kadın, bebekleriyle birlikte yoksullara yardım ettikleri, bankaya para yatırdıkları gerekçeleriyle tutuklanıp gözaltına alındı. eni doğum yapan birçok kadının hastane odasında polisler tutuklama için nöbet tuttu. Bu duruma CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir kadın öğretmen, başörtülü… Bu kadın öğretmen yeni doğum yapmış. Çocuğu bir haftasını doldurmamış. Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var. İtiraz ettim. Biraz vicdan. Çocuğun anne sütü içmesine neden müsaade etmiyorsun? Haksızlığa direnmek lazım” ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜLÜLER ÇIPLAK ARANDI

AKP’nin cezaevlerine doldurduğu binlerce başörtülüye cezaevinde çıplak arama yapıldığı ortaya çıktı. Bu durum mazlumların Meclis’teki sesi olduğu için milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirildi. Dönemin AKP’li Grup Başkanvekili Özlem Zengin çıplak aramayı sert bir dille reddedip, “O dediğiniz yerde (Uşak) böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez” dedi. Zengin, gözaltı merkezlerinde ve cezaevi girişlerinde yapıldığı belgelerle kanıtlanan çıplak aramanın kurgusal bir hareket olduğunu iddia etti.

YÜZBİNLERCE DİNİ KİTAP İMHA EDİLDİ

MHP Konya Milletvekili Esin Kara’nın soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz 2016 sonrası okullardaki ve kütüphanelerdeki Hizmet Hareketi bağlantılı yayınlara ne yaptıklarını anlattı. Selçuk, çalışmalar kapsamında “301 bin 878 adet kitap imha edilmiştir” dedi.

Son güncelleme: 13:49 26.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı