• Turkhane Logo

"Başında JİTEM ismi geçen hesaplardan yapılan paylaşımlarda neden İçişleri Bakanı etiketleniyor?"

Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan muhalif gazetecilere ve kişilere yönelik saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor.

16:39 13 Temmuz 2021 Salı
Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan muhalif gazetecilere ve kişilere yönelik saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor.


Bu saldırılar kimi zaman açık ve aleni bir şekilde yapılırken kimi zaman da kapılar işaretlenerek sosyal medya hesapları üzerinden tehdit mesajları ile yapılıyor.

Son dönemde bunlara bir yenisi daha eklendi.


JİTEM Yeşil, JİTEM Kurt gibi hesaplardan HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra gazetecilere yönelik infaz listedi de paylaşıldı.

Ahvalin haberine göre, “jitemkurt” adlı hesabın yaptığı son paylaşımda Avrupa’da yaşayan 21 muhalif gazeteci, sanatçı, aydın ve yazarın infaz listesinde olduğunu ve öldürüleceğini belirtildi.

Yapılan paylaşımda gazeteci, aydın, sanatçı ve yazarların tek tek isimleri verilerek ellerinde ölüm kararı alınmış bir listenin olduğu, “arkanıza dikkat edin” gibi tehditlerde bulunduğu açığa çıktı.

Paylaşılan ölüm listelerinde ismi geçen gazeteci Erk Acarer geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Berlin kentinde ikamet ettiği apartmanın avlusunda silahlı saldırıya uğradı.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, söz konusu tehditleri Meclise taşıyarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktayın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin ifşalarına da dikkat çeken Önlü, Peker, 26. Dönem AKP İstanbul Milletvekili ve şimdinin AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ün kendisinden düzenli olarak para aldığını ve bu parayla paramiliter oluşumlara kaynak yaratıp belli suçlarda bu grupları kullandığını iddia etmektedir. Şiddet, uyuşturucu ve insan ticareti suçlarına karışan, bu nedenle Alman istihbaratı tarafından takibe alınan ve sonrasında yasaklanan Osmanen Germania ile Metin Külünk arasındaki ilişki daha önce de pek çok kez gündeme gelmişti. Son yaşanan saldırı ve ölüm listesi paylaşımları bu iddiaların soruşturulmasını elzem kılmaktadır ifadesini kullandı ve şu sorulara cevap istedi:

* Oluşturulan infaz listesinde yer aldan gazeteci Erk Acarer’in Berlin’deki evinde 3 kişinin saldırısına uğradı. Saldırının arkasında hükümetin olduğu iddiaları doğru mudur? 
* Sosyal medya hesapları üzerinden gazetecilerin ismini vererek tehdit mesajlarını yazanlar kimlerdir ve bu saldırıda bir rolleri var mıdır? 
* Metin Külünk üzerinden finanse edildiği iddia edilen Osmanlı Germani yapılanması kimdir? Hükümetimizle yakın ilişkisi olduğu iddiaları doğru mudur? Bu saldırıyla Osmanlı Germani yapılanması arasında bir ilişki var mıdır? 
* MİT’in Almanya ve Avrupa’da muhalifleri fişlediği doğru mudur? 9 Ocak 2013’te Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in katledilmesinde MİT’in rolü olduğuna dair iddialar göz önüne alındığında hazırlanan bu listelerdeki kişilerin belirlenmesinde MİT’in bir rolü var mıdır?
* JİTEM ve benzeri hesaplarla halkı, muhalifleri tehdit eden kaç kişi belirlenmiştir? Kaç kişi hakkında yasal işlem ve cezai yaptırımlar uygulanmıştır? 
* 21 gazetecinin ismini sıralayarak ölüm listesi belirleyen bu hesabı kullanan kişi ya da kişiler bulunacak mıdır? 
* Sosyal medya hesaplarından hak ihlallerine yönelik tek bir paylaşımda bulunduğu için yüzlerce insan tutuklanırken adında JİTEM geçen ve her türlü şiddeti, tehdidi içeren sosyal medya hesaplarına yönelik neden herhangi yasal bir işlem başlatılmamaktadır? 
* Başında JİTEM ismi geçen sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda neden içişleri bakanının adı etiketleniyor? Söz konusu hesaplar bu cesareti içişleri bakanından mı alıyor? 
* Adı geçen 21 gazetecinin can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumların herhangi bir girişimi olacak mıdır?

Son güncelleme: 16:39 13.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı