• Turkhane Logo

Başbakan'dan Merkel görüşmesi öncesi açıklama: Kısa sürede gelişme olacağı görüşündeyim!

Yaklaşık 1 yıldır cezaevinde tutuklu olan Gazeteci Deniz Yücel ile ilgili henüz iddianame yazılmadı. Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşme öncesi Yücel ile ilgili açıklamalarda bulundu.

16:06 14 Şubat 2018 Çarşamba
Başbakan'dan Merkel görüşmesi öncesi açıklama: Kısa sürede gelişme olacağı görüşündeyim!
Yaklaşık 1 yıldır cezaevinde tutuklu olan Gazeteci Deniz Yücel ile ilgili henüz iddianame yazılmadı. Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşme öncesi Yücel ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşme öncesinde Berlin-Ankara hattında gerilime neden olan, Die Welt gazetesi Muhabiri Deniz Yücel ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, gözaltına alınıp üzerinden tam 1 yıl geçen ancak hakkında hâlâ yazılmış bir iddianame bulunmayan Türkiye ve Almanya vatandaşı Yücel için “Ben onun kısa zaman içinde serbest kalacağını umuyorum. Kısa bir sürede gelişme olacağı görüşündeyim” dedi.

ARD isimli televizyona konuşan Yıldırım, buna hükümetin değil, yargının karar vereceğinin altını çizdi. Yıldırımın televizyona verdiği röportaj, yarın yayınlanacak.


Sputnikte yer alan habere göre Deniz Yücelin ve Türkiyede tutuklu Alman vatandaşlarının durumunun yarın yapılacak Merkel-Yıldırım görüşmesinde de gündeme gelmesi bekleniyor. Merkel ile Yıldırım arasındaki görüşmenin yarın yerel saatle 16.00’da başlaması ve bir saat sürmesi planlanıyor. İki başbakan saat 17.00’de kameralar önüne geçerek ortak basın açıklaması yapacak ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak. 

ERDOĞAN, DENİZ YÜCEL İÇİN PKKLI ALMAN AJANI DEMİŞTİ
Türkiye ile Almanya, karşılıklı olarak Deniz Yücel hakkında birçok açıklama yapmıştı ancak bunlardan en dikkat çekeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın PKKlı Alman ajanı ifadesi olmuştu.

Erdoğan, 16 Nisan referandumu öncesi Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti:

Bunlar, dikkat edin, yok bilmem Die Weltin buradaki bir temsilcisi içeri alınmış, bundan dolayı değil, bir ay bu kişi, PKKnın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak, bu kişi Alman Konsolosluğunda saklanmıştır, bir ay ve bunu bize teslim edin, yargılansın dediğimizde de vermemişlerdir. Bunu bana Şansölye Merkel söylediğinde ben kendisine şunu söyledim. Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz yargı bağımsızdır, tarafsızdır diyorsunuz. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz, verin yargılansın. Önce vermediler, sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanyada terör estiriyor.

PKKLILARI BİZE VERDİNİZ Mİ?
Erdoğan, başka bir açıklamasında da Yücelin tutuksuz yargılanması için çabalayacağını ifade eden Merkele sert ifadelerle yüklenmiş ve Şansölye (Almanya Başbakanı Angela Merkel) bizim burada çifte vatandaş olan bir gazetecimiz var (Die Welt muhabiri Deniz Yücel) bunu bırakmanızı istiyorum diyor. Size 4 bin 500 PKKlı teröristin dosyasını verdim, verdiniz mi? Onunla ilgili kararı yargı verir, bizde yargı bağımsızdır demişti.

Ayrıca Bild gazetesi Erdoğanın Türkiyede tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücelin Almanyaya iltica eden iki eski generalle takas edilmesini önerdiği iddia etmişti.

NELER YAŞANMIŞTI?
Gazeteci Deniz Yücel geçen yıl 14 Şubatta İstanbulda kendi isteğiyle ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış, 27 Şubatta da halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak suçlamasıyla tutuklanmıştı. Silivri Cezaevinde tutulan Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmadı. Almanya, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için Yücelde dahil olmak üzere Türkiyede siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan altı Alman vatandaşının serbest bırakılmasını talep ediyor. Yücelin Türk ve Alman vatandaşlığı bulunuyor.


 

Son güncelleme: 16:06 14.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı