• Turkhane Logo

Başarır’dan Demirören'e 'istifa' yanıtı: Beni halk bu noktaya getirdi, seni ise Saray

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 20 Aralık'ta çok yüksek miktarda dolar bozdurduğunu öne sürdüğü Demirören Grubu'nun 'istifa' çağrısına yanıt verdi.

17:11 05 Ocak 2022 Çarşamba
Başarır’dan Demirören'e 'istifa' yanıtı: Beni halk bu noktaya getirdi, seni ise Saray
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 20 Aralık'ta çok yüksek miktarda dolar bozdurduğunu öne sürdüğü Demirören Grubu'nun 'istifa' çağrısına yanıt verdi.


CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, kur korumalı TL vadeli mevduat modelinin açıklandığı 20 Aralık tarihinde ellerindeki dolarları 17-18 TLden sattığını öne sürdüğü Demirören Grubunun Ali Mahir Başarır, eğer iddialarını belgeleyemezse gereğini yapmasını ve milleti temsil görevinden istifa etmesini bekliyoruz açıklamasına yanıt verdi.

CHPli Başarır, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kur korumalı mevduat modelini açıkladığı 20 Aralıkta Yıldırım Demirörenin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Grubu ile iktidara yakın 5 şirketin ellerindeki dolarları 17-18 TLden sattığını ileri sürmüştü. Söz konusu iddianın ardından açıklama yapan Demirören Grubu, Ali Mahir Başarır, eğer iddialarını belgeleyemezse gereğini yapmasını ve milleti temsil görevinden istifa etmesini bekliyoruz açıklamasını yapmış, Başarırı özür dilemeye çağırmıştı.


Şirketin çağrısına ilişkin açıklama yapan CHPli Başarır, Özür dileyecek birisi varsa Ziraat Bankasından 750 milyon dolar krediyi çekip ödemeyen şahsınızdır yanıtını verdi.

ÖZÜR DİLEYECEK BİRİSİ VARSA, ZİRAAT BANKASINDAN KREDİ ÇEKİP ÖDEMEYEN ŞAHSINIZDIR

Söylediği sözlerden dolayı Demirören Grubu’nun rahatsız olduğunu ve basın metni yayınladıklarını ifade eden Başarır, “Bak Demirören, özür dilemem gerektiğini söylemişsin. Ben neden özür dileyeyim. Ben tüyü bitmemiş yetimin, çiftçinin, emeklinin, 84 milyonun hakkını savunuyorum. Özür dileyecek birisi varsa Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar krediyi çekip ödemeyen şahsınızdır” dedi.

Görevinin bu iddiaları sormak olduğunu belirten Başarır sözlerine şöyle devam etti:

“Ben bu iddiaları bugün ortaya koymadım. 20 aralıkta ne oldu? Sen ve senin gibiler, yandaş şirketler bir gecede zengin oldunuz. Ben buradan Ziraat Bankası’na, Halk Bankası’na, Bankacılık Denetleme Kurulu’na hepsine soruyorum; o gece kim döviz bozdurdu, daha sonra kimler döviz aldı, kimler zenginleşti? Dün biz bu iddialarla ilgili grup olarak araştırma önergesi verdik ancak AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

BEN HESABIMI HALKA VERİRİM, SEN SARAY’A VERİRSİN

Başarır, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Bir gecede 1 milyon doları olan iki gün sonra 1 milyon 600 bin doları oldu. Neden? Bu ülkede son parasını ya da 30 yıl çalışıp tazminatını dolara yatırıp sonra bir günde yüzde 60 fakirleşen insanlar oldu. Biz bunun hesabını sormayacak mıyız?

Ben istifa edecekmişim. Sayın Demirören beni halk bu noktaya getirdi, seni ise Saray bu noktaya getirdi. Ben hesabımı halka veririm, sen Saray’a verirsin. Benim istifa etmem için kamu kaynaklarından istifade etmem gerekir ama istifade eden sensin, sen hesap vereceksin.

Şirketlerin, şahsın ailen, şirket çalışanlarının hesap dökümlerini ortaya koy. Ne kadar dolar sattınız? Ne kadar dolar aldınız? Ne kadar kur garantili hesabınızda para var.

Sadece sen değil o beş şirket, o beş şirketin türevleri, birçok milletvekillerinin yakınları, birçok AKP’ye yakın şirketlerin yöneticileri, birçok AKP’ye yakın zengin olmuş şahıslar bunun hesabını verin!

Son güncelleme: 17:11 05.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı