• Turkhane Logo

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalan 92 kişi kurtarıldı

22:00 09 Temmuz 2023 Pazar
Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalan 92 kişi kurtarıldı





Kuvvetli sağanak yağış Batı Karadeniz’de hayatı olumsuz etkiliyor. Bartın’da ev ve işlerini su basarken taşan Bartın Irmağı yüzünden insanlar mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 92 kişinin helikopter, iş makineleri ve botlarla kurtarıldığını duyurdu.



Batı Karadeniz kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında. Son 24 saatte Bartın Merkez’e 134.8 kg, Amasra’ya 182.4 kg, Arıt’a 147.6 kg , Kozcağız’a 129.2 kg, Kurucaşile’ye 119.2 kg, Hasankadı’ya 101.6 kg, Ulus’a da 91.2 kg yağış düştü.



Bartın’da yağış hayatı olumsuz etkilerken, yoğun yağışla birlikte Bartın Irmağı 15 metre yükselerek taştı.



İŞÇİLER MAHSUR KALDI



Atılım Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında işçiler sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Sahil Güvenlik Genel Komutanlığı’na bağlı helikopter kurtarma çalışmasına başladı. İşçilerden bazıları helikopterle kurtarılırken çalışmalar devam etti. İş makineleriyle de bir yandan işçiler kurtarılmaya çalışılırken bir yandan da sular tahliye edilmeye başlandı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da bölgede çalışmaları takip ediyor.



Taşkınla birlikte su baskınları meydana geldi. 23 kişi helikopter, 73 kişi bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bölgeye gitmek üzere yola çıktı.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’a doğru karayoluyla hareket halindeyiz. Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok. Hava Kurtarma ekiplerimiz ve tüm birimlerimiz Milletimizin emrinde” ifadelerini kullandı.



Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.




Başta Batı Karadeniz Bölgemiz olmak üzere sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.

Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’a doğru karayoluyla hareket halindeyiz.

Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla… pic.twitter.com/rQtUsB6fuP— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 9, 2023

Son güncelleme: 22:00 09.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı