• Turkhane Logo

Baron savcının WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı!

Uyuşturucu baronu savcı O. Y.'ın skandal WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı! "Gelmezse neler olabileceğini anlat"

13:58 23 Temmuz 2022 Cumartesi
Baron savcının WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı!
Uyuşturucu baronu savcı O. Y.'ın skandal WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı! "Gelmezse neler olabileceğini anlat"

Adanadan Konyaya uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik Konyadaki operasyonda yakalanan polis memuru kuryenin telefonundaki incelemede Cumhuriyet Savcısı O. Y.a ulaşılmıştı. Y.ın uyuşturucu trafiğini yönettiği ve F.... borsası oluşturduğu belirlenmişti.

Örgüt üyelerinin yabancı kişilerin üzerine alınmış GSM hatlarından F.../PDYye üye olma suçlaması ile soruşturma başlatılan ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek olan şüphelileri tek tek arayarak Hakkınızda F... suçlamasıyla dosyanız bulunuyor. Eğer 500 bin lira verirseniz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecek dediği ve bu şekilde 3 milyon lira para aldıkları tespit edildi.

Soruşturma dosyasında bir örgüt üyesi ile savcı arasında geçen diyalog dikkat çekerken, yapılan görüşmede örgüt üyesinin bir doktordan takipsizlik kararı karşılığında 400 bin lira para istemesi belgelendi.


SKANDAL MESAJLAR

Sabah Gazetesinin yayımladığı haberde, Ele geçirilen WhatsApp konuşmalarında, örgüt üyesinin savcının talimatıyla bir doktordan takipsizlik kararı karşılığında para istediği yer alırken, örgüt üyesi ile savcı arasında geçen diyalog şöyle:

Savcı:  Sen ara doktoru. De ki geldin mi Adanaya diye sert konuş.

Örgüt üyesi:  Hafta içi gelemem diyor hafta sonu geleyim diyor.

Savcı:  İzin alıp gel deseydin. Senin keyfini mi bekleyeceğiz deseydin.

Örgüt üyesi:  O zaman geleyim dedi. Yalnız çok para istiyorsunuz diyor. 100 bine çok diyor. Daha 400 bile demedim.

Savcı:  İster ver ister verme diye söyle. 400ü söyleseydin ya.

Örgüt üyesi:  Ne kadar süre verelim parayı toplaması için.

Savcı:  Net ol. 400ü de söyle. Gelmezse neler olabileceğini anlat. İhraç olacağını falan.

Örgüt üyesi:  Anlattım. 400 imkânsız diyor.

Savcı:  Bu kaşınmaya başladı gibi. Para lazım ya 100 bini alsak mı?

Örgüt üyesi:  Konuştum abi param yok açılsın dava dedi.

Savcı:  Açarız biz de.

ANTALYADA GÖZALTINA ALINDI

SABAHın gündeme bomba gibi düşen haberinin ardından savcı O. Y. Antalyada evinde gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Antalyada gözaltına alınan O. Y.ın evinde arama da yapıldı. Y., işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere Adanaya gönderildi.

HSK SAVUNMA İSTEDİ

Hâkimler ve Savcılar Kurulunca O. Y. hakkında uyuşturucu sevkiyatlarını yönetmesi nedeniyle kişisel suçtan, F... borsası oluşturması nedeniyle ise görev suçundan iki ayrı inceleme başlatıldı. Y.ın bu kapsamda 11 Mayıs 2022de görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

HSK GÖREV SUÇUNDAN SAVUNMASINI İSTEDİ

O. Y.ın gözaltına alınmasıyla HSK İkinci Dairesi, F... borsası oluşturması nedeniyle görev suçu işleyen O. Y.ın savunmasını istedi. O. Y.ın 10 gün içinde savunma vermesinin ardından HSK İkinci Dairesi, baron savcının meslekten ihracını görüşecek.

/



Uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen savcı tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında polislere uyuşturucu kuryeliği yaptırdığı öne sürülen ve F... borsası kurup 3 milyon lira parayı hesabına geçirdiği iddia edilen terör savcısı tutuklandı. Savcının tutuklanmasıyla birlikte 4’ü polis olmak üzere 15 kişi tutuklanmış oldu.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ile İstihbarat Şube Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu, 29 Ekim 2021 gecesi Ereğli yolunda Adana’nın Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cumhur A. kullandığı 07 M... plakalı otomobille 25 kilo eroin taşırken yakalanıp tutuklandı.

Polisin ele geçen cep telefonunda yapılan incelemede Adana Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı olarak çalışan ve terör olaylarına bakan O. Y. ile irtibatı olduğu, polisi savcının sevk ve idare ettiği belirlendi. Bunun üzerine savcı HSK tarafından 3 ay önce açığa alındı. Bugün ise savcı Adanada görev yaptığı için Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıkartıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri savcıyı Antalyada gözaltına aldı. Savcı Adanaya getirilerek sorguya alındı. Savcının sorgusunda kendisine komplo kurulduğunu öne sürdüğü öğrenildi. Savcı ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Savcının F... borsası da kurup burada polisleri kullanıp takipsizlik vererek 3 milyon lira parayı hesabına geçirdiği de öne sürüldü. Savcının tutuklanmasıyla birlikte 4ü polis olmak üzere 15 kişi tutuklanmış oldu.Kaynak : Sabah Gazetesi

Son güncelleme: 13:58 23.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı