• Turkhane Logo

Barolar tek ses: Başımız sağ olmayacak

İstanbul'da dün Avukat Servet Bakırtaş’ın silahlı saldırı ile öldürülmesi tüm Türkiye'de, baroların çağrısı ile protesto edildi.

13:54 07 Temmuz 2022 Perşembe
Barolar tek ses: Başımız sağ olmayacak
İstanbul'da dün Avukat Servet Bakırtaş’ın silahlı saldırı ile öldürülmesi tüm Türkiye'de, baroların çağrısı ile protesto edildi.

İstanbul’da Avukat Servet Bakırtaş’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepkiler sürüyor. Türkiye genelinde barolardan 7-8 Temmuzda duruşmalara girmeme kararı alınmıştı.Pek çok ilde, yapılan protestolarda avukatlar tepkilerini dile getirdi. 

BAKIRKÖY ADLİYESİNDE ALKIŞLI PROTESTO

İstanbuldaki eylem, İstanbul Barosunun çağrısıyla Bakırköy Adliyesi önünde yapıldı.


Servet Bakırtaşın fotoğrafını cübbelerine takan avukatlar, Bakırtaşın öldürülmesini alkışlarla protesto etti. 

Anmaya Servet Bakırtaşın kızı, çalışma arkadaşları, çok sayıda avukatın yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Filiz Kerestecioğlu katıldı. 

Anmada söz alan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, avukat Servet Bakırtaşın öldürülmesinin bir toplum için utanç kaynağı olduğunu ifade ederek, Mesleğin ölümü göze alarak sürdürülmesi, o toplum için bir utançtır dedi.

BUNLARI MÜNFERİT OLAYLAR OLARAK GÖREMEYİZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da yaptığı konuşmada, Dün bir meslektaşımızı işini yaptığı için katlettiler sekreteriyle birlikte. Konyada bir doktoru işini yaptığı için katlettiler sekreteriyle birlikte. Bunları bireysel, münferit olaylar olarak göremeyiz. dedi. Sağkan, Bu cinayetlerin arkasında yatanları irdelemek hepimizin boynunun borcudur. Bu cinayetlerin arkasında yatan ise bugüne kadar bu meslek gruplarını ötekileştiren söylem, cezasızlık politikası, bu meslek gruplarının gittikçe bir ekonomik kaosun içine sokularak itibarsızlaştırılmaya çalışılması çabasını açıkça görüyoruz. şeklinde konuştu. 

‘BAŞIMIZ SAĞ OLMAYACAK’

Ankara Adliyesi önünde de avukatlar açıklama yaptı. Avukatlar adına konuşan Ankara Barosu Başkanı Mehmet Eren Turan, avukat ölümleri ve saldırılarının toplumsal bakışı anlattığını belirterek, “Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin “ölümü göze alarak” sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da o toplumun bir kesimi için utançtır” dedi. 

Bildiriler yazmak ve yas tutmaktan bıktıklarını söyleyen Turan, “Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün bir ‘toplumsal ders’ olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği… Savunma olmazsa, ‘olmaz yargılama’ diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafi olmazsa, bu katil zanlısını da ‘bir avukat’ savunacak. Biliyoruz ki, başımız sağ olmayacak bizim” diye konuştu.

BİLDİRİ YAZMAK VE YAS TUTMAKTAN BIKTIK

Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesine tepki gösterilen kentlerden biri de Diyarbakır’dı. Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar adliye önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. 


 

Son güncelleme: 13:54 07.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı