• Turkhane Logo

Barış Yarkadaş, Özgür Özel iddiası nedeniyle gazeteciliği bıraktı: Sözümü tutuyorum

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel'in kazanması halinde mesleğini bırakacağını söyleyen Barış Yarkadaş, gazetecilik kariyerine son verdiğini açıkladı.

03:09 07 Kasım 2023 Salı
Barış Yarkadaş, Özgür Özel iddiası nedeniyle gazeteciliği bıraktı: Sözümü tutuyorum
CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel'in kazanması halinde mesleğini bırakacağını söyleyen Barış Yarkadaş, gazetecilik kariyerine son verdiğini açıkladı.

Gazete Duvarda yer alan habere göre CHP kurultayı öncesinde Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım diyen gazeteci ve TV100 yazarı Barış Yarkadaş, mesleğini bıraktığını açıkladı.

TV100de canlı olarak yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında konuşan Barış Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

Bir hakem, hakemliği bıraktıktan sonra televizyonda Fenerbahçe Sevillayı yenerse ben çiçekli bikiniyle dolaşacağım dedi, sözünü tutmadı. Bir yazar, bir sanatçı için Bu kaset satarsa bıyığımı keserim dedi, kaset 1 milyon sattı sözünü tutmadı. Bir ekonomist Dolar 3 TL olursa gelin benim yüzüme tükürün dedi, dolar 10 TL oldu, o arkadaşımız özür dilemedi. Bir kulüp başkanı Ben başkanlığa kesinlikle aday değilim dedi gitti o kulübe başkan oldu. Bir gazeteci Eğer AK Parti paradan altı sıfırı atarsa Taksimde anırırım dedi, sözünü tutmadı. Dün benimle ilgili tweet yazan bir gazeteci 2005te Akşam gazetesi TMSFye borcunu öderse ben çıkacağım Taksimde eşek gibi anıracağım dedi, sözünü tutmadı. Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum, söz verdiğim üzere saat 23.49 itibariyle Türkiyenin merak ettiği soruya cevap veriyorum. Sizlerin huzurunda söz verdiğim üzere, karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum.

Kararını bugün TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değerle de paylaştığını aktaran Yarkadaş, Uzun bir sohbetimiz oldu. Aktif gazetecilik yapmayacağımı, artık haber yazmayacağımı ifade ettim. Çünkü 29 milyon insan o videoyu izlemişse ben birileri gibi Eşek gibi anırırım deyip bunu unutturmam. Biz karakterli insanız. Alican Değer, yorumcu ya da araştırmacı olarak kalmamı istedi. Ben de bunun üzerine biraz düşünmek istediğimi, kararımı yarın bildireceğini söyledim dedi.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ise Sen sözünü tuttun. Kefaret müessesesi diye bir müessese var diyerek Barış Yarkadaşa kurban kesmesi ve mesleğe devam etmesi tavsiyesinde bulundu. Barış Yarkadaş ise gülerek Kurban fiyatlarından haberin var mı? diyerek espri yaptı.

Programa mesaj gönderen TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, Yarkadaşın gazeteciliğe devam etmesini istedi.

Yayına telefonla katılan ve Barış Yarkadaştan kararından vazgeçmesini isteyen Tolga Candaş Işık, Memlekette ne haysiyetsizler, şerefsizler gazeteciliği bırakmadılar, bırakmıyorlar. Barış gibi kendisini mesleğine adamış bir adamın bırakması... Yok öyle bir şey dedi.

Işıkın sözlerinin ardından Yarkadaş, göz yaşlarını tutamadı.

Son güncelleme: 03:09 07.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı