• Turkhane Logo

"Barış içinde bir arada yaşama gayretimizden asla vazgeçmeyeceğiz"

Viyana’da terör saldırısının yaşandığı Judengasse'yı ziyaret eden Friede Diyalog Enstitüsü'nden bir grup dayanışma mesajı verdiler.

21:02 04 Kasım 2020 Çarşamba
Viyana’da terör saldırısının yaşandığı Judengasse'yı ziyaret eden Friede Diyalog Enstitüsü'nden bir grup dayanışma mesajı verdiler.


Saldırının yaşandığı noktaya çiçek bırakan grup, Almanca yaptıkları basın açıklamasında Avusturyalıların acısını paylaştı.

Bu sefer sevgili şehrimizi ve ülkemizi hedef alan terör saldırısı karşısında dehşete düştük. denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:


BİR ARADA YAŞAMA GAYRETİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Masum insanlara yönelik bu iğrenç ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırada ölenlerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.
İnsanlari korumak ve daha kötü şeylerin olmasını önlemek için hayatlarını riske atan emniyet ve saglik görevlilerine özellikle teşekkür ediyoruz. Friede Diyalog Enstitüsünde aktif olan dindar Müslümanlar olarak bizler, barış içinde bir arada yaşama gayretimizden asla vazgeçmeyeceğiz; insan onuru, insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü ve çoğulculuk için aktif çabalarımız durmayacaktır.



SESİMİZİ DAHA GÜR ŞEKİLDE DUYURMALIYIZ

İslam alimi Fethullah Gülen daha geçen hafta Fransadaki terör saldırılarını kınarken, sergilenen vahşetle ilgili dini yorumumuzu net bir şekilde dillendirdi. Terörün karşısında sözler anlamını yitirebilir, kelimeler kifayetsiz kalabilir. Insan kendini derin bir sessizlik içinde bulabilir. Ama korku ve dehşet yaymaya ve toplumumuzu bölmeye çalışan bu acımasız ve insanlıktan yoksun olan tutuma karşı sergilememiz gereken tam da aksidir: Sesimizi daha gür bir sekilde duyurmamiz gerekmektedir.

KALBİMİZ KANIYOR

Friede Diyalog Enstitüsü olarak, temel gayemiz olan diyalog ve barış içinde birlikte yaşama kültürü için gayretlerimiz bağlamında, hiç yorulmadan sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Toplumumuzdaki barışı ve uyumu yok etmeye yönelik her girişim, ortak değerlerimize daha da fazla sarılmamıza  yol açmaktadır. Kalbimiz kaniyor”
 

Son güncelleme: 21:02 04.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı