• Turkhane Logo

Barack Obama: 500 sığınmacının ölmesi 5 milyarder kadar ilgi görmedi

20:25 23 Haziran 2023 Cuma
Barack Obama: 500 sığınmacının ölmesi 5 milyarder kadar ilgi görmedi





ABD eski Başkanı Barack Obama, katıldığı bir etkinlikte mülteci sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her yıl yüzlerce sığınmacının Akdeniz’de hayatını kaybettiğini hatırlatan Obama, ancak bunun önceki gün kaybolan ve içinde 5 milyarderin bulunduğu turistik denizaltı OceanGate kadar gündeme gelmediğini belirtti.



Barack Obama, 700 sığınmacıdan sadece 129’unun kurtarıldığı tekne faciasına olan ilgisizliği eleştirdi: 5 kişinin kaybolduğu denizaltı kazası tüm dünyada yakından izlenirken, Yunanistan’da çocuklar ve kadınların da aralarında olduğu 500 göçmenin ölmesinin dünyanın gündemine bile gelmemesine tepki gösterdi.



Perşembe günü Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir programa katılan Obama izleyicilerin önünde şunları söyledi:



“Bu çaresiz insanları buraya getiren şartları görmezden gelemeyiz. Bu hafta olanları düşünün. Denizaltı olayı bir trajediye dönüşmek üzere. Bütün dünya dakika dakika takip ediyor. Bu anlaşılabilir. Tabii ki bu insanların kurtarılmasını istiyoruz. Ama şöyle bir gerçek var ki; 700 göçmeni etkileyen tekne faciasından çok daha fazla ilgi görüyor. Bu kabul edilemez bir durum. ‘Elimizden bir şey gelmiyor’ bahanesi kesinlikle doğru değil.”

Son güncelleme: 20:25 23.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı