• Turkhane Logo

Bank Asya’nın TMSF’ye devrindeki hukuksuzluklar raporlaştırıldı

Bank Asya’ya hukuksuz olarak el konulmasıyla ilgili sürece dair hukuki bir rapor hazırlandı.

18:20 28 Kasım 2019 Perşembe
Bank Asya’nın TMSF’ye devrindeki hukuksuzluklar raporlaştırıldı
Bank Asya’ya hukuksuz olarak el konulmasıyla ilgili sürece dair hukuki bir rapor hazırlandı.



Mülkiyet Hakkı İhlalleri İzleme Projesi kapsamında hazırlanan 35 sayfalık raporda, siyasi iktidarın bankayı batırmak için yaptıkları tek tek sıralanıyor. Ardından yapılan hukuksuzluklarla bankanın nasıl TMSF’ye devredildiği maddeler halinde sıralanıyor.

Raporun sonuç kısmında, şöyle deniliyor: “Sonuç olarak BankAsya’ya el konulması süreci ayrıntılı olarak incelendiğinde, Banka’nın, siyasi irade tarafından, Gülen Hareketiyle girişilen mücadelenin aşamalarından biri olarak görüldüğü, bu kapsamda Banka’ya el konulması sürecinin, tamamen siyasi kararlar doğrultusunda şekillendiği, önce Banka’nın ekonomik değerlerinin kötüleştirilmesine yönelik adımlar atıldığı, sonrasında tasarlanmış bir süreç ile banka yönetiminin geçici olarak devralındığı, bu devirden sonra Banka’nın ekonomik verilerinin kötü olduğuna dair yanlış ve çarpıtılmış bilgiler içeren raporlar hazırlandığı ve bu raporlara dayanılarak, Banka’ya tamamen el konularak TMSF’ye devredildiği görülmektedir.”


TÜRKİYE AİHM’DE MAHKUM OLACAK!

“Yukarıda ayrıntılı incelendiği üzere Banka’ya el konulması sürecinde idare tarafından yapılan eylem ve işlemlerin tamamına yakını hukuka aykırıdır. BankAsya’ya el konulması kararı AİHM ve ICSID yargılamalarına konu edildiği takdirde kuvvetle muhtemel Türkiye aleyhine neticelenecek yargılama süreçleri yaşanacaktır. BankAsya’ya el konulması ile ilgili iç hukukun son merhalesi olan Anayasa Mahkemesi tarafından verilen Kenan IŞIK kararı da tüm bu değerlendirmeler ışığında açıkça hukuki dayanaktan yoksun, hala devam etmekte olan siyasetin yargı üzerindeki etkisi altında alınmış bir karar olduğu izlenimini vermektedir.”

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Son güncelleme: 18:20 28.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı