• Turkhane Logo

Bank Asya avukatına suçlama: Gülen’in yazdığı bir kitapta parmak izi var

Bank Asya'nın avukatlarından Karakuş'a suçlamalar: KHK ile kamudan ihraç edilen eşi ve kardeşi hakkında da soruşturma var.

14:26 14 Haziran 2020 Pazar
Bank Asya avukatına suçlama: Gülen’in yazdığı bir kitapta parmak izi var
Bank Asya'nın avukatlarından Karakuş'a suçlamalar: KHK ile kamudan ihraç edilen eşi ve kardeşi hakkında da soruşturma var.



Eskişehir Odunpazarındaki bir evin bodrum katında yapılan aramada ele geçirilen Fethullah Gülenin yazdığı bir kitapta parmak izi çıktı.

KHK ile kapatılan Bank Asya ile Gülen cemaatinin ’emniyet imamı’ olnmakla suçlanan Osman Hilmi Özdil’in avukatlığını yapan ve ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla iki yıldır aranan edilen avukat Orhan Karakuş Ankara’da gözaltına alındı.


Saklandığı evde 19 bin 125 dolar, 19 bin 250 avro, 100’er gramlık 3 külçe altın, 3 altın bilezik, 1 küçük altın, 1 Cumhuriyet altını ve 25 tane 1 dolar ile bulunduğu iddia edien Karakuş, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Gülen cemaati üyeliğinden 8 yıl hapis cezasına çarptırılan avukat Mehmet Rasim Kuseyri’nin yanında staj yapan Karakuş, 2000 yılında kendi hukuk bürosunda avukatlık yapmaya başladı.

“Kozanlı Ömer” kod adı kaullandığı öne sürülen Osman Hilmi Özdil’in 2017’ye kadar avukatlığını üstlenen Karakuş’un, aynı zamanda Bank Asya’nın da avukatları arasında yer aldığı, adına Ankara’da 2 daire, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi ile Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 liralık hesabı olduğu iddia edildi.

Savcılığın iddiasına göre 2014’te özel bir bankadaki 2,5 milyon lirasını bir kalemde Bank Asya’ya yatıran Karakuş, bankanın TMSF’ye geçmesiyle bütün parasını çekti.

Kendisi dışında KHK ile kamudan ihraç edilen eşi ve kardeşi hakkında da cemaat soruşturmaları kapsamında işlem yapılan Karakuş, çok sayıda cemaat mensubu ile telefon irtibatı kurmakla suçlandı. Karakuş’a ayrıca, ‘Eskişehir Odunpazarı’ndaki bir evin bodrum katında yapılan aramada ‘ele geçirilen’ Fethullah Gülen’in yazdığı bir kitapta Karakuş’un parmak izi çıktı’ suçlaması yöneşltildi.

Emniyet ve savcılık sorgusunda hakkında yakalama kararı olduğunu bildiğini ancak tutuklanacağını düşündüğü için teslim olmadığını söyleyen Karakuş, terör örgütü üyesi olmadığını söyledi.

Son güncelleme: 14:26 14.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı