• Turkhane Logo

Bandırma Cezaevi müdürü yataklara el koydu: Mahkûmlar demir ranzada uyuyor

09:50 22 Ekim 2023 Pazar
Bandırma Cezaevi müdürü yataklara el koydu: Mahkûmlar demir ranzada uyuyor





Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Delil Ufak, ailesi ile yaptığı görüşmede cezaevi müdürünün değişmesinin ardından yataklarına el konulduğunu ve demir ranzada yatmak zorunda kaldıklarını aktardı.



Adalet Bakanlığı verilerine göre, 1 Ocak 2023 tarihinde cezaevlerinde bulunan 341 bin 497 kişi 15 Temmuz’da çıkarılan infaz yasasıyla 2 Ekim 2023 tarihinde 261 bin 82’ye geriledi. Cezaevlerinde bulunan insan sayısı 80 bin 415 kişi azalırken, 36 bin kişilik yer açıldı.



Ancak cezaevlerinde yaşam standardı değişmedi. Benzer şekilde cezaevi müdürlerinin keyfi yönetimi de değişmedi.



Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Delil Ufak, Mardin’de yaşayan ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktardı.



Cezaevi müdürünün değiştiğini ve ardından baskıların arttığını kaydeden Ufak, yeni gelen cezaevi müdürünün talimatı ile ilk olarak tutukluların yataklarına el konulduğunu ve demir ranzada yatmak zorunda kaldıklarını aktardı.



KALEM VE DEFTERLERE DE EL KONULDU
Yeni cezaevi müdürünün zulüm uyguladığını, tutukluların kalem ve defterine kadar tüm malzemelerine el konulduğunu kaydeden Ufak, müdürün kendilerine, “Sizi yola getireceğim. Bu şekilde pisliğinizde yaşayın. Yerinizi de daraltacağım” diyerek tehdit ettiğini söyledi.



Hatırlanacağı üzre, daha önce de Bandırma 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Seyfettin Yıkar, ailesi aracılığıyla maruz kaldıkları hak ihlallerini aktarmıştı.



Cezaevinde hastaların hastaneye götürülmediği bilgisini veren Yıkar, koğuşlarda hukuksuz aramaların yapıldığını söylemişti.



Yıkar, ailesine şunları aktarmıştı: “ 10 kişilik koğuşlarda 20 kişi kalıyoruz. Koğuş değişiklik başvurularımıza yanıt verilmiyor. Koğuşlarda hukuksuz aramalar yapılıyor. Açlık grevine girenlere 6 ay ceza verdiler. Gazeteler bizlere verilmiyor. 10 TL’lik ürünleri 25 TL’ye satıyorlar.”



Yine Bandırma’da, 2 No’lu T Tipi Cezaevindeki mahkûmların yemeklerinde Ramazan’a özel düzenleme yapılmadığı, iftar ve sahur saatlerinde sıcak yemek çıkırlmadığı öğrenilmişti.(kronos)

Son güncelleme: 09:50 22.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı