• Turkhane Logo

Balat Musevi Hastanesi önündeki ‘İsrail protestosu’na tepki yağdı

Balat’ta bulunan Or-Ahayim Musevi Hastanesi (Balat Musevi Hastanesi) yakınında İsrail’i protesto etmek amaçlı bir eylem başlatıldı.

09:50 23 Kasım 2023 Perşembe
Balat Musevi Hastanesi önündeki ‘İsrail protestosu’na tepki yağdı
Balat’ta bulunan Or-Ahayim Musevi Hastanesi (Balat Musevi Hastanesi) yakınında İsrail’i protesto etmek amaçlı bir eylem başlatıldı.





İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto gerekçesiyle bir grup doktor, Balat Musevi Hastanesi önünde kanlı önlükleriyle ‘nöbet’ başlattı. Grup, hastane önünde her cumartesi yürüyüş yapılması kararı aldığını açıkladı.



Eylemi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu duyurdu.




İstanbul Balat Musevi Hastanesi yakınında toplanan doktorlar Gazze için nöbet tutmaya başladı.

Doktorlar kanlı önlükleriyle her cumartesi sessiz yürüyüş yapacak.

pic.twitter.com/B18JV6Fmhk— Ahmet Selim Köroğlu (@aselimkoroglu) November 22, 2023




Balat’taki bu eyleme sosyal medyada çok sayıda tepki mesajı geldi:




Balat Musevi hastanesi vurgusu inanılmaz yanlış. Umarım doktorların da böyle bir vurgusu olmamıştır. Değil Türkiye’deki museviler, açıkça pozisyon belirlemeyen hiç bir musevi israil soykırımı nedeniyle suçlamamaz. Ki, dünyanın dört bir yanında musevi kitlelerin protesto eylemleri… https://t.co/OXMlxA3szX— Mehmet Emin Ekmen (@emin_ekmen) November 22, 2023





‘’Balat Musevi Hastanesi yakınında Gazze eylemi yapan doktorlara tepki: Bu anti-semitizm değil mi?’ https://t.co/SnfmXLBO2m— ivo molinas (@basyazar) November 22, 2023




Balat Musevi Hastanesi, kendilerine yönelik yapılan eyleme ilişkin açıklama yaptı.



Or-Ahayim Musevi Hastanesi, hastanelerinin 2. Abdülhamid’in fermanıyla kurulduğu ve İsrail’le bir bağının olmadığı vurgulanarak şu bilgiler verildi:



“1898 yılından itibaren kapısından içeri giren hastaya özveriyle, en hassas şekilde hizmet veren, Türkiye’mizin en eski sağlık kuruluşlarından hastanemizin hedef gösterilmesini kınıyoruz.”



f-jc0i5wiaagp4m.jpg/

Son güncelleme: 09:50 23.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı