• Turkhane Logo

Bakanlar TÜSİAD'a randevu vermedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirileri sonrası TÜSİAD'ın bu hafta bakanlarla yapmayı planladığı görüşme için henüz randevu verilmedi.

14:29 19 Haziran 2022 Pazar
Bakanlar TÜSİAD'a randevu vermedi
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirileri sonrası TÜSİAD'ın bu hafta bakanlarla yapmayı planladığı görüşme için henüz randevu verilmedi.


Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) heyeti, 7-8 Ankarada siyasi partileri ziyaret etti. TÜSİAD takvimine göre bu hafta da bakanlardan randevu alınacaktı.

Ancak TÜSİAD Başkanı Orhan Turanın İsveç ve Finlandiyanın NATO üyelikleri konusunda Türkiyenin dile getirdiği sıkıntıların ve taleplerin müzakere yoluyla, karşılıklı anlayışı geliştirerek ve ittifak ruhuna uygun şekilde çözülebileceğini ümit ediyoruz açıklamasına AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın sert tepkisi sonrası beklenen randevular verilmeyince, planlanan görüşme takvimi de yürürlüğe giremedi.


ERDOĞANIN SÖZLERİNİN KARŞILIĞI TEST EDİLECEK

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz bugünkü yazısının O kapı kapalı başlıklı bölümünde, konuya ilişkin şunları yazdı:

Turanın sözlerine, Erdoğan Haddini bil ifadesiyle karşılık vermişti. Patronlar Kulübü olarak anılan TÜSİADa Bu gidişiyle devam ederse iktidarın kapısını hiç çalmasınlar. CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz. Öyleyse bu kapı yerli ve milli duruş sergileyenlere açıktır, yerli ve milli duruş sergilemeyene kapalıdır diyen Erdoğanın sözlerinin Ankaradaki karşılığı bu hafta test edilecek.

2022 yılı başında başkanlık koltuğuna oturan Turana Ağababalarınız da aynı kafadaydı diye çıkışan Erdoğan da çok iyi biliyordur;  TÜSİAD yönetim kurulu başkanı, kişisel değil kurumsal görüş dile getirir.

Son güncelleme: 14:29 19.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı