• Turkhane Logo

Bakandan İkizdere savunması: Bölge halkı bizim gibi iş aramak için İstanbul’a gelmesin

Bakan Adil Karaismailoğlu, İkizdere'deki taş ocağını, liman projesini işaret ederek şöyle savundu: "Amacımız istihdam. Bölge halkı bizler gibi kalkıp İstanbullara gidip iş aramak zorunda kalmasın."

19:42 10 Mayıs 2021 Pazartesi
Bakandan İkizdere savunması: Bölge halkı bizim gibi iş aramak için İstanbul’a gelmesin
Bakan Adil Karaismailoğlu, İkizdere'deki taş ocağını, liman projesini işaret ederek şöyle savundu: "Amacımız istihdam. Bölge halkı bizler gibi kalkıp İstanbullara gidip iş aramak zorunda kalmasın."


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cengiz İnşaat tarafından Rize İkizderede açılması planlanan taş ocağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Karaismailoğlu, Cevizlik taş ocağının yapımıyla ilgili ilgili bölgede yaşayan bazı kişilerle İkizdere Kaymakamlığında görüştü.


Kaymakamlık çıkışında gazetecilere açıklama yapan Karaismailoğlu, İyidere Lojistik Limanını için çalışmaların başladığını belirterek, Geçen yıl ağustos itibarıyla ihalesini yapmıştık. İnşallah burası bittiğinde 34 farklı sektörde 8 bin kişiye istihdam sağlayacak çok önemli bir proje. Başladık projeye, projenin imalatlarına başlayacağız, yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor diye konuştu.

Lojistik liman dolgusu için taş ihtiyacı olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, en uygun taşın bu bölgede olduğunu savundu. 

Karaismailoğlu şunları kaydetti: Rize İyidere Lojistik Limanı için almamız gereken en uygun taşın bulunduğu bölgede rahatsız olan bazı vatandaşlarımız var. Onlarla istişarelerimiz devam ediyor. Lojistik limanının denizin altında kalacak taş dolgusu için on farklı bölgede araştırmalar yapıldı ve bu araştırmalar sonucunda tek uygun taşın bu bölgede olduğunu uzmanlarımız ve Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz bize söyledi. Akabinde çalışmalara başladık. 

İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Bakan Karaismailoğlu, bölgede yaşayan vatandaşların görüş ve şikayetlerinin çok önemli olduğunu savunarak, Bölge vatandaşlarının, köylülerimizin başımızın üstünde yeri var. Onlarla istişare etmek için buraya geldik. İstişarelerimiz devam ediyor. İnşallah bölgeyi fazla rahatsız etmeden bu bölgede eğer etkilenecek 10 tane ağaç varsa yerine 100 tane ağaç dikeceğiz. 13,5 hektarlık alanda liman için olmazsa olmaz olan taşın dolgusu için burası kullanılıp iki yılı doldurmadan buradan çıkmayı taahhüt ediyoruz dedi. 

KAŞIMAYA ÇALIŞANLARA TAVRIMIZ BÖYLE OLMAYACAK

Karaismailoğlu, taş ocağına karşı bölgenin doğal dokusuna büyük zarar vereceği için eylem yapanları burayı kaşımaya çalışanlar diye nitelendirip sözlerini şöyle sürdürdü:

Maalesef dışarıdan gelip burayı kaşımaya çalışan arkadaşlarımıza, dışarıdan gelenlere karşı tavrımız da böyle olmayacaktır. Amacımız burada istihdam sağlansın, bölgenin insanı bölgede, ailesinin yanında çalışsın. Bizler gibi kalkıp İstanbullara gidip iş aramak zorunda kalmasınlar. Bölgesel kalkınmaya, yerel kalkınmaya çok önem veriyoruz. Lojistik limanı bittiğinde 34 farklı sektörde 8 bin kişiye iş imkanı sağlayacak, bölge daha da değerlenecek. Hem turizm hem tarımı, yanında sanayisi, limanı ile birlikte Rizeyi de ayağa kaldırıyoruz.

Son güncelleme: 19:42 10.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı