• Turkhane Logo

Bakan Yerlikaya’dan Soylu’ya yakın Kaplan açıklaması: Yakalanmasaydı yurtdışına kaçacaktı

18:50 13 Eylül 2023 Çarşamba
Bakan Yerlikaya’dan Soylu’ya yakın Kaplan açıklaması: Yakalanmasaydı yurtdışına kaçacaktı





Selefi Süleyman Soylu ile yakın ilişkisi olduğu iddia edilen çete lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Arkadaşlar eğer onları yakalamasaydı, o adam beraberindekileriyle beraber yurtdışına gidecekti, kaçacaktı” dedi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.



Yerlikaya, selefi Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen ve geçtiğimiz günlerde Esenboğa Havalimanında yakalanan çete lideri Ayhan Bora Kaplan ile ilgili soruları da yanıtladı.



Mahkeme sürecinin devam ettiğine işaret eden Yerlikaya, “Bakanlık olarak, kolluk olarak Ankara Emniyeti kendine düşeni yaptı, götürdü. Her zaman söylediğimiz gibi adalete teslim etti. Dosyayla ilgili verilen kararlar var. Hep birlikte mahkeme sürecini siz de, biz de izleyeceğiz ve mahkemenin verdiği karar her zaman olduğu gibi yüce milletin kararıdır. Mahkeme aşamasında olan şeyle ilgili, öncesiyle ilgili detay anlatmanın hiçbir anlamı yok, hepsi dosyada. Dolayısıyla bundan daha fazla bir şey söylemeye gerek yok ama arkadaşlar eğer onları yakalamasaydı, o adam beraberindekileriyle beraber yurtdışına gidecekti, kaçacaktı” ifadelerini kullandı.



Yerlikaya, şöyle devam etti: “Dolayısıyla böyle bir fırsat verilmedi ve adalete teslim edildi. Vatandaşlarımızdan da çok büyük bir memnuniyet görüyoruz, onların dualarına da her zaman ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Ama şunun bilinmesini istiyorum. Biz organize suç çeteleriyle, kötülerle mücadelede hiçbir zaman duraksamadan devam edeceğiz. Bu noktada vatandaşlarımız bizden ne bekliyorsa bilin ki onu yapacağız.“



SEZGİN TANRIKULU AÇIKLAMASI



Yerlikaya, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı



“Biz askerimizi, ordumuzu seviyoruz. ‘Peygamber ocağı’ olarak biliyoruz. İnancımız, medeniyet değerlerimiz de böyle. Buna karşı bakışının ne olduğunu bütün milletin bildiği birinin sözlerine karşı da işimizi, gücümüzü bırakıp da o cümlenin peşinden gidecek değiliz. Ama Milli Savunma Bakanlığımız bununla ilgili aziz milletimize gayet güzel açıklamasını yaptı. Biz de o açıklamanın yeterli olduğunu düşünüyoruz.”

Son güncelleme: 18:50 13.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı