• Turkhane Logo

Bakan Varank: 'Arap yatırımcı neden geliyor' demek faşizmdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Arapça tweet atmasını eleştiren Sanayi Bakanı Mustafa Varank: Değerli arkadaşlar, bu faşizmdir...

17:34 17 Mayıs 2022 Salı
Bakan Varank: 'Arap yatırımcı neden geliyor' demek faşizmdir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Arapça tweet atmasını eleştiren Sanayi Bakanı Mustafa Varank: Değerli arkadaşlar, bu faşizmdir...


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun attığı Arapça tweete tepki göstererek, Kimse Hollandaya, Almanyaya hiçbir şey demezken, söz konusu Orta Doğudan, Arap ülkelerinden yatırımcı olunca Vay efendim Türkiyeye neden Arap yatırımcı geliyor? diye eleştiri yapıyorlar. Bu faşizmdir dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) Ankara ofisi açılışına katıldı. Varank, konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun dün akşam attığı Arapça tweete tepki göstererek Bu bir faşizmdir. Yatırımcılar arasında faşizme varan ifadeleri görebiliyoruz. Bugün Türkiyede en fazla yatırım yapan ülke hangisi? Hollanda. Arkasından kim geliyor? Almanya. Kimse Hollandaya, Almanyaya hiçbir şey demezken, Hollandaca, Almanca tweet atmazken, söz konusu Orta Doğudan, Arap ülkelerinden bir yatırımcı olunca Vay efendim Türkiyeye neden Arap yatırımcı geliyor? Neden Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’de yatırım yapıyor? diye eleştiri yapıyorlar. Değerli arkadaşlar, bu faşizmdir dedi.


YABANCI YATIRIMCIDA AYRIM YAPMIYORUZ

Bakan Varank, Biz hükümet olarak elbette yatırımcılar arasında ayrım yapmıyoruz ama sivil toplum kuruluşlarımızın da buradaki yabancı yatırımcıların tamamını koruması lazım. Bakıyorsunuz, Türkiyede iş yapan firmalara çok ağır eleştiriler var. İşte Biz iktidara gelince şöyle mallarını kamulaştıracağız, böyle mallarını kamulaştıracağız diyorlar. Bu firmalar Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) üyesi, yeri geldiğinde TÜSİAD hükümeti eleştiriyor da neden kendi üyelerinin haklarını korumuyor? Biz siyasette bunun mücadelesini veriyoruz ama sivil toplum kuruluşlarının da bunun mücadelesini vermesi lazım dedi.

Son güncelleme: 17:34 17.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı