• Turkhane Logo

'Bakan Pakdemirli'nin iki danışmanı suç makinesi çıktı'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin iki danışmanı Arif Barata ve Metin Çamlı'nın tam 111 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

11:51 11 Ağustos 2021 Çarşamba
'Bakan Pakdemirli'nin iki danışmanı suç makinesi çıktı'
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin iki danışmanı Arif Barata ve Metin Çamlı'nın tam 111 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.



Çamlının 64, Baratanın ise 47 suç kaydı olduğu, Çamlının, resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla bir yıl da hapis yattığı belirlendi.

Pakdemirlinin toplamda ise 49 danışmanı bulunuyor. Barata ise, halihazırda adam öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor ve ihale fesat karıştırma, hırsızlık suçlamalarıyla cezaevine girdi.


Barata hakkında, AKPli eski Bakan Sema Ramazanoğlunun da arsa alımı konusunda şikayetçi olduğu da belirlendi.

Ülkenin güneyini saran orman yangınları günlerce söndürülemedi. Son açıklamalarda alevlerin kontrol altına alındığı belirtilse de yangınlar boyunca etkili müdahale konusunda sıkıntı yaşanması gündemden düşmüyor. Vatandaşların yoğun şekilde alevlere havadan müdahale istemesinin ardından gelen üst düzey açıklamalar tartışmayı daha da hararetlendirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de açıklamalarıyla tartışmaların tansiyonunu yükseltmişti. Pakdemirli, Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok açıklaması yapmasından kısa bir süre sonra Yunanistana yangın söndürme uçağı gönderileceğini açıklayarak büyük tepki toplamıştı. Bakan Pakdemirli şimdi de danışmanlarıyla gündeme geldi. Bakanın 2 danışmanının suç kaydı dosyasının oldukça kabarık olduğu iddia edildi.

Barata ile ilgili suçlamalar şöyle:

İhaleye fesat karıştırmak suçundan 9 ay cezaevinde kaldı. Hırsızlık suçundan 3 buçuk ay ceza aldı. Kamu görevlilerini tehdit, yaralama suçundan 4 ay ceza yedi. Özel hayatın gizliliği ve adam öldürmeye teşebbüs suçundan halen yargılamaları devam ediyor.

Çamlı hakkında ise 32 dosyadan belgede sahtecilik suçlaması bulunuyor ve bir yıl da yine aynı suçtan cezaevinde yattı. İhale yasaklısı ve ömür boyu kamu haklarından yasaklı. Çamlı, bakan adına et-süt birlikleri ve damızlık birliklerini yönetip maaş alıyor.

Son güncelleme: 11:51 11.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı