• Turkhane Logo

Bakan Özer’den, ataması yapılmayan öğretmene: "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor"

Bugün, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Bakan Özer, "Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dedi.

18:39 12 Eylül 2022 Pazartesi
Bakan Özer’den, ataması yapılmayan öğretmene:
Bugün, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Bakan Özer, "Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dedi.


Sözcü gazetesinden Fırat Fıstıkın haberine göre; KPSSden aldıkları puanı ve 2021de alınan taban puanları karşılaştıran paylaşımlar yapan öğretmenler, bugün eğitim ve öğretim yılının açılışı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özerin katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesine gitti. Öğretmenler burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Özer ile görüştü.

Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim


Görüşmede yer alan, ismini paylaşmak istemeyen başka bir öğretmen, 2020 KPSSsinde 78; 2021de 77 puan öğretmenlerin atandığını belirterek, Görüşme planlı bir şey değildi. Cumhurbaşkanı konuşmasından sonra Bakan Bey ile giderken demirlerin oradan seslendik. Önce anlamadılar. Bırakmadık, seslenmeye devam ettik, ‘2020 KPSS mağduruyuz’ diye. Cumhurbaşkanı da Bakan da sonra duydu ve dinlediler. Bakan Mahmut Özer, bize aynen ‘Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim dedi. Cumhurbaşkanımız da, ‘Böyle bi durum varsa ben zaten kendim görevden alırım dedi ifadelerini kullandı. 

Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor

2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına dair hazırladıkları tabloyu gösterdiklerini belirten öğretmen,Ama Bakan Özer, ‘2 yılın puanlarını böyle karşılaştıramazsınız’ görüşünü savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğana ‘Cumhurbaşkanımız siz Ankaraya döneceksiniz ben dinlerim’ dedi. Bunun sonrasında Bakan Mahmut Özer ile içeride görüşmeye devam ettik. Çok fazla konuşmamıza fırsat vermedi. Söylediklerimizi kabul etmedi. Tam tersine 2021de atananların çoğu 2020de girenler dedi. Ben o görüşmede kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Bakan bana, ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor diye yanıt verdi dedi. 

Ömrümüzden ömür gidiyor

Görüşmeye ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Utku Uğurlu da atanamayan öğretmenlerden biri. “2020de son 17 yılın en düşük atamasını yaptılar” diyen Uğurlu, şu ifadeleri kullandı: 

Her yıl yapılan ek alım yapılmadı. Sınav geçerlilik süresini uzatın dedik bunu da yapmadılar. Bizden sonraki yıla 35 bin atama yaptılar. 2021de daha düşük puanlılar atandı. Bununla ilgili dava da açtık. 2021 KPSS’nin ilk alımı için duyuru, ek alım niteliğindeydi. Bölge idare mahkemesi bize katıldı. Dava şu an Danıştay’da. Bazı bölümlerde 6-7 puan daha düşük alanlar atandı. Biz bunu adil bulmuyoruz. Ben 218’inciydim 2021de 320’nciyi aldılar. Başka branşlarda 900’üncü olup öğretmenler atanamadı ama bir sene sonra 9 bininciyi atadılar. 4 yıldır deniyorum. Ömrümüzden ömür gidiyor.

Tarih öğretmeni olan Hanife Keser ise şöyle konuştu:

81.54 puanla atanamadım 2021de 79 puanla atandılar. Bakanın yaptığı büyük haksızlık. Ancak ısrarla görmüyor, duymuyor, kabul etmiyor. Bakan Bey göreve gelir gelmez karma atama kalkmış olmasına rağmen aykırı olarak 2020ye verilen ek atamayı 2021 ile birlikte yaptı. Büyük bir hak kaybı var. Biz bunu her mecrada dile getirmemize rağmen mağduriyetimiz giderilmiyor. 

Son güncelleme: 18:39 12.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı