• Turkhane Logo

Bakan Nebati'nin 'Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır' sözleri halka soruldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin

17:13 23 Aralık 2021 Perşembe
Bakan Nebati'nin 'Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır' sözleri halka soruldu
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin

Bakan Nebati,  TRT canlı yayınında sunucunun, Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl? sorusuna, Rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde? yanıtını verdi. Nebatinin cevabını günün en çok konuşulan konularından biri oldu.Medyali TV, Eminönünde vatandaşlara mikrofon uzattı ve Nebatinin gündeme oturan son sözlerini sordu.
 
GÖZLERİNE KARISI BAKSINSoruya yanıt veren iki kadın, Bir çocuğun büyümesi için süt, peynir, yoğurt, yumurta lazım. Çocukların hepsi bunları yiyemiyorsa o ekonomi bakanı çıkıp da asla konuşmasın. Herkese söyleyeceğim, hırsızlar. dedi. Bir diğer kadın ise, Önce o bize baksın, fakir bir şey alabiliyor mu alamıyor mu? Gözlerine karısı baksın. diye konuştu. 
EKONOMİDE RASYONEL OLMAK GEREKİYORMikrofon uzatılan bir genç ise, Olaylara romantik bakmaya gerek yok, rasyonel olmak gerekiyor ekonomide. Gözlerine baksak ne olacak, cebimizden para çıkıyor. Neresine bakarsak bakalım ekonomi aynı olacak. Ekonomi kötü, iyi olduğunu söyleyen pollyannacılık yapıyor. Ekonomi yerlerde. Dolar düşüyor millet kutluyor ama farkında değiller 8den 12ye çıkmış oluyor yine de. 18den düştü dolar. Geri çıkacak bence, dolar gördüğü yeri unutmaz. ifadelerini kullandı. 
8 AYDIR TELEFONUMU YAPTIRAMIYORUMKonuyla ilgili görüşlerini paylaşan bir başka genç ise telefonunun bozulduğunu ancak 8 aydır yaptıramadığını söyledi. Genç, şunları kaydetti:Doları 7 liradan 18e çıkarttılar sonra 12ye düşürdüler. Milleti de gördüm herkes ekonomi çok iyi diyor. Arkadaşım çalışmak için okulu bıraktı. Ben de hem çalışıyorum hem okuyorum. Telefon telefon diyorlar. Ben telefonumu 8 aydır yaptıramıyorum 650 lira para istediler.

Son güncelleme: 17:13 23.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı