• Turkhane Logo

Bakan Koca, Doktor Rümeysa’yı 4 gün sonra hatırladı

Nöbet dönüşü geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden KHK’lı profesörün doktor kızı Rümeysa Berin Şen için üzüntülerini günler sonra bildiren Koca’ya tepki yağdı.

09:36 28 Ekim 2021 Perşembe
Bakan Koca, Doktor Rümeysa’yı 4 gün sonra hatırladı
Nöbet dönüşü geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden KHK’lı profesörün doktor kızı Rümeysa Berin Şen için üzüntülerini günler sonra bildiren Koca’ya tepki yağdı.



 Ankara Şehir Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum kliniği asistanlarından Rümeysa Berin Şen, geçen cumartesi günü Ankara’da kendi arabasıyla geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Şen’in mesai arkadaşları, genç doktorun 36 saatlik nöbeti sonrası eve dönüş yolunda kaza yaptığını anlattı.


Hafta başında meslektaşları hem 25 yaşındaki genç doktoru anmak hem de çalışma koşullarının düzeltilmesi için Sağlık Bakanlığı’na yürüdü.

/

KHK’LI KIZI

Rümeysa Berin Şen’in babası Prof. Dr. Murat Şen, 8 Şubat 2018’den beri Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 12 yıl hapis cezası verilen Şen, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanıydı. Prof. Dr. Murat Şen’in elleri kelepçeli olarak cenazeye getirilmesi büyük tepki topladı.

Hükumet konu hakkında uzun süre sessizliğini korudu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası bu konuda açıklama yaptı.

/

KOCA’DAN AÇIKLAMA

Şen’in ölümünden derin üzüntü duyduğunu söyleyen Koca, konuşmasının devamında 36 saatlik nöbet iddialarını yalanladı. Koca, Şen2in 24 saat nöbet sonrası evine giderken kaza geçirdiğini söyledi.

Koca konuşmasında şunları kaydetti: “Dramatik olaylarda bir takım bilgilerin, doğru bilgilermiş gibi yayılması olağandır. Bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Bazı asistan hekimlerin uzun saatler çalıştığı doğrudur. Rümeysa’nın 36 saat çalıştığı bilgisi ise yanlıştır. Hemen belirtmek istiyorum ki 24 saate varan çalışma saatlerini de insani bulmuyorum. Uzun nöbetler, hekimlerin mustarip olduğu eski bir sorundur. Asistan hekim olduğum dönemde ben de 24 saat 36 saat çalıştım.”

CENAZEYE NEDEN KATILMADI

Koca’nın sosyal medya hesabından da paylaştığı açıklamaya takipçileri tepki gösterdi. Cumartesi gününden bu yana sessizliğini koruyan Koca’yı eleştiren bir kullanıcı şunları kaybetti: “Aa bugün olmuş çok üzücü sağlık bakanımızın bu kadar duyarlı olup bir sağlık çalışanının elim bir kazada kaybedilmesinden sonra hızlı refleksle duygularını bildirmesi çok önemli teşekkürler.” Bazı sosyal medya kullanıcıları Koca’nın cenazeye katılmamasını eleştirirken, durumu genç doktorun babasının KHK’lı bir profesör olmasına bağladı.


/

/

Son güncelleme: 09:36 28.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı