• Turkhane Logo

Bahreyn Kralı Moskova’da

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Moskova'da

18:52 23 Mayıs 2024 Perşembe
Bahreyn Kralı Moskova’da
Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Moskova'da

TURKHANE.COM- MOSKOVA
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, iki günlük resmi bir ziyaret için Moskovaya geldi ve bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.
Açıklamada ziyaretteki amaç, 16 Mayısta Manamada gerçekleşen Arap Devletleri Birliğinin (LAS) 33. zirvesinin sonuçlarını tartışmak ve Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin yeni diplomatik adımları ele almak.
Arap Birliğinin 33. zirvesinde, 22 üye ülke işgal altındaki Filistin topraklarına uluslararası bir barışı koruma gücü konuşlandırılması çağrısında bulundu. Bahreyn, bu çağrı doğrultusunda BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinden biri olan Rusyanın desteğini almak istiyor.
İki liderin Moskovadaki görüşmesinde Bahreyn ile Rusya arasındaki ticari, ekonomik, enerji ve insani alanlardaki işbirliğinin durumunu ve geleceği de masaya yatırılacak. Ayrıca Arap Birliğinin Gazzeye uluslararası bir barış gücü konuşlandırma planı ve Rusyanın bu konudaki tutumu görüşülecek.
Bahreyn, Arap Birliğinin başkanlığını yürütüyor ve bölgedeki önemli diplomatik rollerden birini üstleniyor. Ayrıca, ABD Beşinci Filosuna ev sahipliği yapan Bahreyn, Washington ile güçlü askeri ve stratejik ilişkilere sahip. Rusya ve Çin ile de iyi ilişkiler sürdürmesi, Bahreyni bu süreçte kritik bir oyuncu haline getiriyor.

Son güncelleme: 18:52 23.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı