• Turkhane Logo

Bahçeli'yi yazan gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı

AKP'ye yönelik eleştirel yazılarıyla bilinen, Aydınlık Gazetesi ile yazılarının içeriği nedeniyle anlaşmazlığa düşen ve ayrılan gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar, bugün (25 Mayıs) evinin önünde saldırıya uğradı ve hastaneye kaldırıldı.

20:03 25 Mayıs 2019 Cumartesi
Bahçeli'yi yazan gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı
AKP'ye yönelik eleştirel yazılarıyla bilinen, Aydınlık Gazetesi ile yazılarının içeriği nedeniyle anlaşmazlığa düşen ve ayrılan gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar, bugün (25 Mayıs) evinin önünde saldırıya uğradı ve hastaneye kaldırıldı.




Geçtiğimiz günlerde Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ da saldırıya uğramış, yoğun bakımda tedaviye alınmış ve ardından taburcu edilmişti. Demirağa saldıran yedi kişiden altısı gözaltına alınmış, daha sonra ise serbest bırakılmıştı.


Habere göre, Önkibar Ankara Beysukent’te evinin yakınlarında saldırıya uğradı.

Üç kişilik saldırgan grup Önkibar’ı yere yatırarak tekmeledi. Sabahattin Önkibar çevre sakinleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

10 günlük iş göremez raporu alan gazeteci Sabahattin Önkibar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Önkibar, bir videoda, “Bahçeli MİT ajanı mı? Kaseti mi var?” sorusunu sormuştu. Ülkücü hareketin lideri olan Alparslan Türkeş’in farklı kişilerle yaptığı görüşmelerde Bahçeli için “MİT elemanı” dediğini öne süren Önkibar, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le yaptığı bir görüşmede de yine aynı iddiayı duyduğunu söylüyor.

“Ben böyle bir kaseti seyretmedim” diyen Önkibar, “Ama akıl alamayacak şekilde pek çok ciddi kesimlerden kaseti var ve kaset ile tehdit ediliyor iddiaları hep gündemde tutuluyor. Bunu da yorum olarak aktarmış olayım” ifadesini kullanıyor.



Önkibar, Aydınlıktan, İstifa ediyorum çünkü başlıklı bir yazı ile ayrılmış ve şöyle yazmıştı:

Niye ayrılık diye sorarsanız cevabım şudur:

Ben Aydınlık gazetesi ile Ulusal Kanal’a emperyal bir proje olan siyasal İslamcı AKP iktidarı ve onun türevleri olan dinci cemaatlerle mücadele etmek için gelmiştim.

Yıllarca bunu çok iyi yaptık lakin bir süredir Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal’da iktidarı desteğe yorumlanacak yayınlar gözlemliyorum.

Keza, beka ticareti yapan iktidara dolaylı destekler söz konusu.

Dahası, 2014 seçimlerinde Aydınlık gazetesi tarafından “Aslanlı Yolun Adayı” olarak desteklenen Mansur Yavaş’ın, 31 Mart seçimlerinde manşetlerle infaz edilmesine şaşkınlığım var.

Aynı şekilde yine 31 Mart seçiminin arefesinde AKP İstanbul Adayı Binali Yıldırım’ın, Doğu Perinçek tarafından ziyaret edilmesini hiç anlamlandıramadım.

Demirağ ise, Türkiyem TV’de katıldığı televizyon programı sonrasında beyzbol sopalı yedi kişinin saldırısına uğramıştı.

Program çıkışında televizyon binasından ayrılan Demirağ’a evinin önünde yedi kişilik bir grup beysbol sopalarıyla saldırıp Meydan boş değil pez...k diye tehdit etmişlerdi.

Saldırı sonrasında Yavuz Selim Demirağ, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi altına alınırken,  Demirağ’a saldıran altı şüpheli ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

Saldırı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Meral Akşener, hastaneye giderek Demirağı ziyaret etmişti. 
 

Son güncelleme: 20:03 25.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı