• Turkhane Logo

Bahçeli'ye çağrı: İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Davutoğlu,

20:17 23 Kasım 2021 Salı
Bahçeli'ye çağrı: İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı. Davutoğlu,

Dövizdeki dramatik yükselişin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek seçim çağrısını yeniledi. Kılıçdaroğlunun bu sefer MHP lideri Devlet Bahçeliye özel seçim çağrısı yapması ise dikkat çekti. 
Bugün yaşadığımız tablo iktidarın yanlış politikalarının ürünüdür dedi. Davutoğlu, iktidara çağrıda bulunarak, Artık bu yanlış yolda devam etmeyin, ülkeye de ekonomiye de zarar verirsiniz ifadelerini kullanan Davutoğlunun açıklamaları şöyle: 
Krizin gerçek mahiyetini anlayamadılar. Yaşadıklarımız herhangi bir ekonomik kriz olarak yansıtılamaz. Herkes dışarıdan bir saldırıdan bahsediyor. Bu tablo, iktidarın yanlış politikaların ürünüdür. Dışarıdan müdahale olsaydı, Erdoğan bilir, 1 Mart tezkeresi reddedildiğini ülkede kriz beklentisi oluştu ama dolar 1.62 çıktı geri döndü.
Hükümete 6 maddelik bir çağrıda bulunan Davutoğlu Artık bu yanlış yolda devam etmeyin dedi. 
Kılıçdaroğlunun açıklamaları ise şöyle: 

Açık ve net piyalarda yangın var. Piyasalar durmuş vaziyette, en küçüğünden en büyüğüne herkesin kafasında kocaman bir soru işareti var. Kimse önünü göremiyor. Bugün partide oturup toplantı yaptılar, neden daha önce toplanmadınız? 
Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye devredilebilir mi? Böyle bir devlet geleneği Mete Handan beri hiç olmamıştır. Fiyat istikrarından sorumlu kurum fiyat istikrarını sağlayamıyor. Yetkisi elinde alındı, kim aldı? Erdoğan aldı bir kararname ile. 
Millete niye güvenmiyorsunuz? Neden kaçıyorsun? Türkiye en temel, en derin krizlerinden birini yaşıyor. Suçu dış güçlere atıyorlar. Türkiye bu kadar zayıf mı? Bunlar ne yerlidir, ne millidir! Halktan tamamen kopmuş olan Bahçeliye seslenmek isterim; İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç.

Son güncelleme: 20:17 23.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı