• Turkhane Logo

Bahçeli’nin ardından Erdoğan devreye girdi, Akşener’e bırakmayın çağrısı yaptı

17:25 12 Nisan 2024 Cuma
Bahçeli’nin ardından Erdoğan devreye girdi, Akşener’e bırakmayın çağrısı yaptı





31 Mart yerel seçimlerinde ağır bir kayıp yaşadıktan sonra olağanüstü kurultay kararı alan ve yeniden aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Devlet Bahçeli’den sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da “bırakmayın” çağrısı geldi. İddiaya göre Erdoğan, bayramda Akşener ile yaptığı telefon görüşmesinde “Partinizin başında kalın, ayırılmayın” çağrısı yaptı.



Seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı alan ve yeniden aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “bırakamam çağrısı” yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından benzer bir çağrıyı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yaptığı iddia edildi.



Cumhuriyet’te yer alan habere göre Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla Meral Akşener’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede partinin yerel seçimlerde aldığı sonuç ve olağanüstü kurultay kararı da konuşuldu. Erdoğan’ın Akşener’e, “Partinizin başında kalın, ayrılmayın” dediği iddia edildi. Akşener’in ise görüşmede, “nezaketinden ötürü Erdoğan’a teşekkür ettiği” kaydedildi.



Önceki gün MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in anıt mezarını ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Akşener’in kurultayda aday olmayacağının sorulması üzerine, “Ayrılma kararından vazgeçerek partinin başında devamını, aday olmayı düşünenlerin de etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünmekteyim” yanıtını vermişti.



ÇAĞRILAR BAYRAM ZİYARETLERİNDE DE KONUŞULDU



Öte yandan Devlet Bahçeli’nin bu çağrısı partiler arasındaki bayram ziyaretlerinde de gündeme geldi. Yeniden Refah Partisi’nin İYİ Parti’ye yaptığı ziyaretteki “Bahçeli” sözleri dikkati çekti.



Yeniden Refah Partisi’nde (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu, STK ile İlişkiler Başkan Yardımcısı Seçim Aydın, Kadın Kolları’ndan Kevser Vural Yıldız ve Ayşegül Kapukaya’dan oluşan heyet, bayramlaşmak amacıyla gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı.



YRP’yi, İYİ Parti’den Genel Başkan Yardımcıları Ayşe Sucu ve Taner Demirer, Gençlik Kolları Üyesi İleyda Tezcan; CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kadın Kolları MYK üyesi Armağan Akyüz ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Batuhan Cakcak ile İzzettin Ataş başkanlığndaki Milli Yol Partisi heyetleri ziyaret etti.



“TALİMATI HEP BAHÇELİ VERİYOR”



Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu “İYİ Parti ailesi olarak tüm camianızın, başta sayın Genel Başkanınız olmak üzere bayramınızı kutluyoruz” dedi. YRP’li Uğurlu’nun espriyle “Başkanım, Meral Hanım’ı tekrar seçecek misiniz?” sorusuna Sucu, “Meral Hanım aday olmadı biliyorsunuz” yanıtını verdi. Uğurlu esprisine devam ederek, “Ama Sayın Bahçeli ‘Partinin başına geç’ dedi. Devleti Bahçeli yönetmiyor mu? Emir buyurdu, ne yapacaksınız? Tayyip Bey’e ‘gitme’ diyor. Talimatı hep Devlet Bey veriyor” ifadelerini kullandı. Sucu ise “Ben partilerin iç işlerine karışılmasını doğru bulmam. Her parti kendi demokratik yapısı içerisinde ne olması gerekiyorsa yapacaktır. Dolayısıyla diğer partilerin bir parti üzerinde ne hükümranlığı olabilir ne de söz hakkı olabilir” diye konuştu.

Son güncelleme: 17:25 12.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı