• Turkhane Logo

Bahçeli'nin 180 derecelik HDP dönüşü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü açıklamasında 8 Şubat 2021'de CHP'nin HDP ile görüşmesi üzerine dediklerini hiç söylememiş gibi davranarak herkesi çok şaşırttı.

22:38 08 Kasım 2022 Salı
Bahçeli'nin 180 derecelik HDP dönüşü
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü açıklamasında 8 Şubat 2021'de CHP'nin HDP ile görüşmesi üzerine dediklerini hiç söylememiş gibi davranarak herkesi çok şaşırttı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü yaptığı açıklamayla herkesi çok şaşırttı. AKP’nin HDP ile görüşmesini ‘son derece doğal ve doğru’ bulan Bahçeli, HDP ile ilgili görüşünde 180 derecelik bir dönüş yapmış oldu. Bahçeli, 8 Şubat 2021de CHPnin HDP ile görüşmesi üzerine dediklerini hiç söylememiş gibi davrandı. 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki AKP heyeti, türban konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin Mecliste 2 Kasım’da HDP grubunu ziyaret etti. Ziyaret siyaset gündeminde çok tartışılırken her konuşmasında HDP’nin kapatılması gerektiğini dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu temasla ilgili ne diyeceği merak konusuydu. 
Bugün (8 Kasım) partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini teklifini görüşmek amacıyla Mecliste grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. HDP ile niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? Günlerdir cevabı aranan marazi sorular bunlardır. HDPye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. AK Parti heyetinin CHP ile kuruduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDPyi dillerine dolamaları müflis ve müfsid bir tavırdır.”
Bahçeli, 8 Şubat 2021 tarihinde HDP ile ilgili şunları söylemişti; “CHP’nin HDP ile görüşmesi demek PKK’yla teması demektir. Zillet ittifakının görünmeyen ortakları PKK’dır, F..’dür, Sorosdur, rant ve faiz lobisidir. CHP Genel Başkanı son günlerde paniğe kapılmış ve su kaynatmıştır. Üslubu HDP’li bir bölücünün üslubuyla iyice aynılaşmıştır. Buradan baktığımızda CHP ile HDP’yi ayırt etmekte zorlandığımızı, devamlı birbirlerine karıştırdığımızı özellikle ve altını çizerek ifade etmek istiyorum.” 

Son güncelleme: 22:38 08.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı