• Turkhane Logo

Bahçeli'den yüzyılın 'U' dönüşü

Seçim sonuçlarını değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli,

14:44 14 Nisan 2019 Pazar
Bahçeli'den yüzyılın 'U' dönüşü
Seçim sonuçlarını değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli,

Partisinin Kızılcahamam kampında seçim sonuçlarını değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin kazananının, açık ara farkla Cumhur İttifakı olduğunu söyledi. Seçimlerde HDPnin CHPye çalıştığını savunan Bahçeli, Davul onların boynunda olsa da tokmağın kimin elinde olduğu aşikardır dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmirde sandıktan çıkan sonucu da değerlendiren Bahçeli, 3 büyük şehirde tehlikeli bir oyun oynanmıştır diye konuştu. İstanbuldaki seçim sonuçlarına ilişkin yaşanan tartışmayı da değerlendiren Bahçeli, CHPnin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı en çok oyu alıp mazbataya şimdilik hak kazanmış gibi görünse de İstanbuldaki seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse inkar edemeyecektir. Seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur dedi.


İstanbulda organize sandık yolsuzluğu olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Bahçeli, Büyükçekmece ve Maltepede mızrak çuvala sığmamaktadır. Islak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetveli ve sandık sonuç tutanakları ile YSKya bildirilen oylar arasındaki fahiş farklar, İstanbulda seçimi gölgelemiştir dedi. 
Bahçeliden yerelde reform çağrısı 
Devlet Bahçeli, ayrıca yerel yönetimde reforma gidilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu seçim sonuçları göstermiştir ki, yerel yönetimlerde yeni bir yasal ve sistemsel reform büyük ihtiyaçtır diyen Bahçeli, konunun TBMMye gelmesi halinde parti olarak her türlü destek vereceklerini söyledi. İlçelerde kazanıp büyükşehirde kaybetmenin normal olmadığını dile getiren Bahçeli, Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim oda ilçe belediye başkanlarını belirlesin önerisinde bulundu. 

Son güncelleme: 14:44 14.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı