• Turkhane Logo

Bahçeli'den Ahmet Şık'a: Hain, alçak, soysuz, suçlu, aşağılık...!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında soruşturma başlatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef alarak,

13:23 08 Haziran 2021 Salı
Bahçeli'den Ahmet Şık'a: Hain, alçak, soysuz, suçlu, aşağılık...!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında soruşturma başlatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef alarak,

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Şıkın Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor sözlerini sert şekilde eleştirdi.
Konuşmasında Şıka yönelik hain, alçak, soysuz, suçlu, aşağılık hakaretlerinde bulunan Bahçeli, TİP’li bir milletvekilinin ‘Bu devlet katil bu devleti yıkmamız gerekiyor’ iftiraları karşısında ne yapacağız. Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp adalete teslim etmeyecek miyiz? Düşünebiliyor musunuz böyle bir alçak TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz devletin her imkanından istifade ediyor, Hazinesi’nden maaşını alıyor. HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki TC devleti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz. diye konuştu.
HDPnin kapatılması talebi
MHP liderinin hedefinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) de vardı. Bahçeli HDPnin kapatılması talebine ilişkin şunları söyledi:
HDPnin kapatılma süreci ile bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi savsamaktadır. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi tarafından iade edilen, HDPnin kapatılmasını esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır.
HDPnin eylemleri devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve insan haklarına aykırı bulunmuştur. Bu partinin hemen hemen tüm organları, üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla suç işlediği, işlenmesini tahrik ve teşvik ettiği somut delillerle belirtilmiştir.
Bundan sonra bütün gözler AYMye çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeceği kalmamıştır... Bu karanlık sayfa bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır.
Ahmet Şık ne demişti?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı iki ayrı programdaki ifadeleri nedeniyle soruşturma başlattı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Şıkın katıldığı bir yayında Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir. ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

Son güncelleme: 13:23 08.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı